Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Prachtige historische thriller

VanessaW 11 juni 2024
In dit 3e deel rond Leopold von Herzfeldt, Julia Wolf en doodgraver Augustin Rothmayer worden Leo en Julia naar de crypte onder de Stephansdom geroepen. Daar ligt het lichaam van dr. Theodor Lichtenstein, een bekende scepticus van het spiritualisme en tevens beste vriend van hoofcommissaris Stukart. Deze vraagt Leo om de dood van zijn vriend te onderzoeken, want hij gelooft niet dat het een hartaanval was. Julia ziet ook iets raars op de plaats delict-foto's. Zou het een geest kunnen zijn?

Ondertussen op het kerkhof hoort Augustin Rothmayer van zijn leerlinge Anna dat er in het plaatselijke weeshuis kinderdn verdwijnen. Ze roepen de hulp in van Leo en Julia om te onderzoeken wie de Nachtraaf is, die de kinderen zou meenemen.

Weerom een heerlijke historische thriller van Oliver Pötzsch. Door de beeldende beschrijvingen word je ondergedompeld in het Wenen van eind 19e eeuw. Het spiritistisch kantje geeft het geheel een lugubere, mysterieuze touch.
Ik ben vooral fan van Julia omdat zij een onafhankelijke, sterke vrouw is die haar mannetje staat in de door mannen gedomineerde maatschappij.

Een aanrader voor wie houdt van historische thrillers. Ik kijk al uit naar het volgende deel!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van VanessaW

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?