Wij zien jou
Ik las eerder het boek 'De laatste steen', het boek wat Steph Broadribb samen met M.J.Arlidge schreef. Dat verhaal vond ik erg goed, dus ik was benieuwd naar dit boek wat Broadribb alleen geschreven heeft.
Er is een seriemoordenaar actief, die het op jonge vrouwen gemunt heeft. Rechercheur Dominic Bell is met de zaak belast, maar hij staat onder grote druk. Doordat zijn vorige zaak fout gegaan is, leidt de IPCC een intern onderzoek naar die zaak. Kan hij de moordenaar te pakken krijgen voor hij weer toeslaat?
Clementine Starke is actief op een internetgroep waar truecrime centraal staat. Een aantal leden van deze groep is vastbesloten om de moordenaar te pakken voordat de politie dat kan. Clementine gaat steeds verder om in de gratie van de groep te blijven.
Zowel Starke als Bell komen steeds dichter bij de moordenaar, maar ze hebben niet door dat ze in de gaten gehouden worden. De moordenaar is dichterbij dan ze denken en houdt zijn volgende slachtoffer al in de gaten.
Het verhaal begint met een spannende proloog waardoor ik meteen verder wil lezen en ik de bladzijdes snel omsla. Vervolgens lees je over Clementine die zich aangesloten heeft bij een groep die achter een moordenaar aangaat en de moordenaar eerder wilt vinden dan de politie. Ze heeft in het verleden iets heftigs meegemaakt.
Ook lees je hoofdstukken vanuit Dom die achter een moordenaar aanzit die bekend staat als The lover. Deze moordenaar heeft ondertussen al drie mooren gepleegd en Dom moet voorkomen dat er een nieuwe moord gepleegd wordt.
Door gebruik te maken van beide perspectieven lees je over beide onderzoeken. Het officiële onderzoek van Dom en zijn team, die aan regels gebonden zijn, en die ook met andere factoren, zoals het intern onderzoek en collega's die niet mee willen werken, te maken krijgen. Aan de andere kant, lees je over het onderzoek van de online groep en de grenzen die zij opzoeken, zoals het betreden van de plaats delict. Als lezer zie je dat de verschillende onderzoeken beide resultaten geven. In de verhaallijn van Clementine lees je ook steeds meer over het verleden van haar en waarom ze bepaalde dingen doet.
Het verhaal blijft spannend, al had ik soms wel het gevoel dat bepaalde zaken wat beknopter verteld hadden mogen worden, waardoor er meer vaart in het verhaal zou blijven.
De personages zijn voldoende uitgewerkt. Hierdoor had ik een goed beeld van ze en kon ik beslissingen beter begrijpen.
Als je van thrillers houdt waarbij personages het soms niet zo nauw nemen met de regels, dan moet je 'Wij zien jou' zeker ter hand nemen.
Er blijven aan het einde nog enkele lijntjes open waardoor ik erg benieuwd ben naar het vervolg in deze serie. Hopelijk hoeven we niet te lang te wachten op deel 2.
Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet
Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet