Cosy fantasy in de Forgotten Realms van Dungeons & Dragons
De cover en de titel van dit boek intrigeerden me meteen, "Legendes en lattes" nodigt dan ook enorm uit om te lezen vind ik, niet?
Dit boek valt onder de noemer 'cosy fantasy ', wat betekent dat het minder tot geen wapengekletter bevat (wat typerend is voor fantasy), maar wel inzet op bijzondere personages. Hier is dat de koffie-lover ork Viv, die het gehad heeft met vechten en besluit een koffiebar te openen. Gewaagde zet als ork, te meer daar de bewoners van Thune, waar ze naar toe trekt, nog nooit van koffie gehoord hebben. 'Bonenwater' noemt haar eerste klant het zelfs.
Ondanks de nodige opstakels en tegenkantingen slaagt ze er toch in, mede dankzij de hulp van de ravissante succubus Tandri en meester bakker ratkin Thimble, een succesvolle zaak op te bouwen. Maar loert er toch gevaar om de hoek?
Auteur Travis Baldree, vormgever van diverse videogames, had net als Viv ook zin in een nieuwe uitdaging en besloot om een verhaal te schrijven dat zich afspeelt in de Forgotten Realms van Dungeons & Dragons, voor de kenners.
Het was even wennen aan de voor mij onbekende setting/wereld, maar ik zat toch snel in het verhaal. Toegegeven wel: het was soms misschien net iets té cosy naar mijn goesting, maar desalniettemin graag gelezen als tussendoortje, en man: wat heb ik gesnakt naar een lekkere latte tijdens het lezen!