Een romantisch verhaal of toch de Franse Revolutie?

wil veltkamp wil veltkamp
2 mrt 2023

Korte inhoud: Sophies leven verbrijzelt als haar ouders voor haar ogen worden doodgeschoten. De revolutionaire actiegroep De Vallois vecht voor gelijkheid tussen de klassen, de adellijke Sophie staat aan de verkeerde kant. Waarom spaart militairleider Jean dan toch haar leven en hoe kan ze het geheim dat haar vader haar toevertrouwde, verborgen houden voor haar verleidelijke redder? Waarom is zij belangrijk voor de leider?
Een boek dat omschreven wordt als een populaire historische roman. Daar kan ik me helemaal in vinden, het had net zo goed een kasteelromannetje genoemd worden. Die haalden we vroeger op de markt, twee voor een gulden en al je ze uit had, mocht je deze twee omruilen tegen een andere. Het speelt zich af in Frankrijk en begint met een stuk tekst in het Frans. Helaas ben ik in deze taal niet zo goed en vind het dan ook jammer dat de vertaling er niet bij vermeld wordt. Het is dat ik dit boek voor een leesclub las, anders had ik het niet uitgelezen. Het verhaal springt van de hak op de tak en de romantische scenes die beschreven worden vond ik lachwekkend. Het is jammer dat dit afbreuk doet aan het verhaal, want de Franse revolutie is zeker een boeiend onderwerp om over te schrijven. De Franse revolutie waarin het volk in opstand kwam tegen de privileges van de adel, Het volk dat uitgebuit en onderdrukt werd. Daarnaast zitten er nog wel wat stijlfouten in het boek en worden sommige woorden herhaaldelijk gebruikt. Hier had de synoniemenlijst zeker uitkomst geboden.

Meer recensies van wil veltkamp