is geld belangrijker dan moraal?
In de korte, maar ijzersterke proloog maken we kennis met de twee belangrijkste personages van het boek, namelijk Felix Tholenaar en Bella van Dam.
In meerdere verhaallijnen maken we met hen kennis. Bella van Dam, laboratoriummedewerkster en werkzaam bij levensmiddelenconcern Filoux. Ze onderzoekt de ontwikkeling van een nieuw soort margarine. Op eigen initiatief en buiten de opdracht doet ze onderzoek en ontdekt een fatale bijwerking. Als ze dit bespreekbaar wil maken wordt haar de mond gesnoerd. Al haar bestanden zijn verdwenen en er wordt haar een financieel voorstel gedaan. Ze gaat hier niet op in en wordt op staande voet ontslagen.
Felix Tholenaar werkt in Brussel als tolk/vertaler. Zijn collega José van Wijck verdwijnt met achterlating van een kort bericht aan hem. Als José een paar dagen later dood wordt gevonden, gaan de alarmbellen bij Felix af. Hij vindt het verdacht en gaat op onderzoek uit. Daarnaast speelt er nog een zaak uit zijn verleden waar hij onderzoek naar verricht.
Daarnaast spelen nog een aantal personages een belangrijke rol en zien we dat geld sommige mensen wel erg verblind.
Door een samenloop van omstandigheden kruisen de paden van Bella en Felix zich en ze leggen hun kennis samen. Wat dan volgt is soms wat al te toevallig, maar schaadt het leesplezier zeker niet.
Het verhaal is met vaart geschreven, in begrijpelijke taal en de spanning wordt mooi opgebouwd. De personages zijn allen verschillend en dat maakt het geheel erg boeiend.
Dit was het eerste boek van John Brosens dat ik las en ik vond het een aanrader. Bij wat onderzoek van mijn kant blijkt dat Brosens al full time auteur is vanaf 2002. Daarvoor werkte hij in het onderwijs als onderwijzer, docent Engels en remedial teacher. Hij heeft al vele titels op zijn naam staan.