Valt een krasse oudere dame in handen van een scammer?
Een boek met een Engelse titel pak ik eerlijk gezegd niet zo snel op. Maar de grenzeloze leesclub stuurde de achterflap ter informatie en dat triggerde mij toch om dit boek te lezen. En ik heb er geen spijt van. Het boek blijkt waarheidsgetrouw te zijn. Elly van Driel schreef hoe ze bijna in de handen van een scammer viel. Pam, een flinke, doortastende en reislustige weduwe van 75 jaar, is ondanks haar volle leven weer op zoek naar iemand waar ze de rest van haar leven mee wil delen. Via internet leert ze George kennen. Af en toe wantrouwt ze hem, maar toch voelt ze zich geliefd door zijn manier van praten. Ook haar vriendinnen waarschuwen haar. In het begin van hun lange afstandsrelatie schrijft George mooie mails en stuurt hij fijne muziek. Maar toch verandert op enig moment de toon van Georges mails. En wordt er inderdaad om geld gevraagd. Pam kan en wil hieraan niet voldoen en houdt met grandioze smoezen de boot af. Via vrienden komt Pam uiteindelijk bij de FBI uit, die de mailwisseling tussen Pam en George gaat volgen met het doel de oplichter te arresteren. Ik heb met verbazing en bewondering gelezen hoe flink Pam als 75 jarige tijdens een vermoeiende reis in zuid Amerika ook nog eens George op een zodanige afstand kon houden dat hij geen argwaan krijgt. We krijgen heel wat informatie over de steden en gebieden die ze bezoekt en ook tijdens de tocht komt ze af en toe hachelijke situaties tegen. Jammer vond ik dat er zo weinig vertelt werd over wie deze George nu eigenlijk is. Werkte hij alleen zat er een bende achter, waar komen ze dan vandaan en hoe moet je je wapenen tegen de sluwheid van dit soort mannen. En ik vroeg met af, zouden mannen dit ook meemaken en treden zij hierover niet in de openbaarheid? Al met al een heel openhartig verhaal van een krasse, oudere dame.