Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Helse Hemelpoort

op 27 april 2023 door

Welkom in De Helse Hemelpoort

Enkele jaren geleden kocht ik dit boek omdat ik gehoord had dat het prachtig was. Een goede reden om snel te starten met lezen, toch? Hmmm, dat is mislukt. Enkele maanden geleden las ik Het geknetter in de sterren van Jon Kalman Stefansson en ik vond zijn manier van schrijven zo geweldig dat ik jubelend door het huis liep. Het was daar dat we riepen dat we snel nog een *Jon Kalman Stefansson* wilden lezen, maar het plannen liep wat uit de hand. Halverwege mei moet het dan toch wel goed komen zou je zeggen, ware het niet dat ik dan in het buitenland zit voor een congres. Het wordt dus ietsje later maar in de derde week van mei is het toch echt zover. Dan gaat het lukken. Bij jou ook? Vast wel, zeker met elkaars hulp. 


Ben jij ook toe aan een mooi boek van Stefansson? Een roman die het begin vormt van een trilogie? Lees dan lekker met ons mee. Samen gaan we ontdekken of dit werkelijk waar een leuk, mooi en fijn boek is. Gezien de enthousiaste reacties van andere lezers verwacht ik er veel van.

Lees jij met ons mee? Heb jij dit boek ook al een tijd in de kast of op je NTL lijst staan en wil je het nu echt eens lezen en vooral ook bespreken? Sluit je dan aan en leg deze roman vlak onder je neus, op leesafstand en ga van start.

Ik wil halverwege mei (na 15 mei) een eerste algemene vraag gaan stellen, een soort amuse. In de week daarna ook al voorzichtig een vraag over het boek, waarbij het mogelijk is te antwoorden, ook als je het boek nog niet helemaal uit hebt. Vanaf 20-21 mei zal ik starten met de inhoudelijke discussievragen.

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Lees jij mee? 

Heb jij Hemel en hel al klaar liggen of onlangs gelezen en wil je meedoen met dit leesproject? Of raak je zo enthousiast door deze oproep dat je het boek spontaan bij de bibliotheek ophaalt of bij de boekhandel bestelt? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen.
Ik wil zelf in de meivakantie van start gaan met lezen zodat de discussie halverwege mei kan starten. 

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, dan is dat ook goed. Hebban leesclubs, -recensies of -juryklussen gaan voor. 
Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las dan is dat ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in*



Reacties op: De Helse Hemelpoort

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson (1963) is geboren in Reykjavik. Hij beh...