Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In De rode hotelbar van Hotel Savoy

op 09 december 2023 door

Welkom in De rode hotelbar van Hotel Savoy

Het was ergens begin dit jaar dat we Job lazen en ons door Roth omver lieten blazen. Dat smaakte naar meer. Daarom is het nu tijd voor Hotel Savoy van Joseph Roth.

Ik was de kluts kwijt. Onlangs begon ik in het verkeerde boek, namelijk De goede dokter van Galgut in de veronderstelling dat dat mijn volgende leesproject zou zijn. Ook dacht ik dat ik mijn planning wel uit mijn hoofd wist. Alleen al het feit dat ik dit dacht was verdacht. Ik ben vast overspannen of zo, hoe kon ik dat nu denken? Tot overmaat van ramp vergat ik ook nog vorige week het café te openen (dan waren vast belletjes gaan rinkelen) en nu zit ik in de penarie. Ik ben te laat met lezen, te laat met het openen van het leescafé en ik heb nog een ander leesproject dat al gestart moet worden. 
Dat mag de leespret niet drukken. Dus als jij wilt aansluiten in De rode hotelbar om Hotel Savoy te bespreken ben je van harte welkom. Was jij al begonnen? Of wachtte je nog op het startschot om te gaan lezen? Laat even weten hoeveel tijd jij (nog) nodig hebt om te lezen. 

Lees jij met ons mee? Heb jij dit boek ook in de kast of op je NTL-lijst staan en wil je het nu gaan lezen en vooral ook bespreken? Of heb je er nog nooit van gehoord maar trekt de titel of omslag je aan? Sluit je dan aan, neem een extra warm dekentje, iets lekkers te drinken, doe een extra lampje aan en leg Hotel Savoy vlak onder je neus, op leesafstand en ga van start. Als je ook nog andere boeken klaar hebt staan en je twijfelt, bedenk dan dat dit helemaal niets uitmaakt. We zijn fanatieke lezers en een boekje meer of minder, daar draaien we onze hand niet voor om (tenzij dat is voor het omzwiepen van de bladzijden). 
Geef even een seintje als je meeleest, of meebabbelt of af en toe komt spieken.

  • In de week vóór de kerst wil ik starten met een opwarmvraag, of misschien wel twee.
  • In de week na de kerst kunnen we mogelijk een begin maken met de inhoudelijke discussie en dan plaats ik ongeveer om de dag enkele vragen over dit boek.
  • Ik denk dat we minimaal vijf en maximaal tien vragen zullen bedenken samen. Er is vast genoeg stof tot discussiëren.

Zou dat ook passen in jouw leesagenda? 

 

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Jij leest graag mee? 

Heb jij Hotel Savoy al klaar liggen of onlangs gelezen en wil je meedoen met dit leesproject? Of raak je zo enthousiast door deze oproep dat je het boek spontaan bij de bibliotheek ophaalt of bij de boekhandel bestelt? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen. Als ik weet dat je dit leescafé hebt gezien en gevonden hebt is het goed.
Ik ben zelf al van start gegaan met de eerste bladzijden maar ik verklap nog niks. Is het haalbaar om nog vóór de kerst te kunnen starten met een opwarmvraag?

Leesregels

Die zijn er niet!

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, misschien zelfs alleen de reacties van anderen wilt lezen dan is dat ook goed. Hebban leesclubs, -recensies of -juryklussen gaan voor.

* Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las, dan is dit ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in*

 



Reacties op: In De rode hotelbar van Hotel Savoy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Joseph Roth

Joseph Roth

Joseph Roth (Brody, Oekraïne, 1894  - Parijs, Frankrijk, 1939) was een...