Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Welkom in Saloon de Pittige, Droge en Zure Druif

op 01 januari 2024 door

Van harte welkom in deze droge Saloon

Al sinds deze roman van John Steinbeck in mijn boekenkast verscheen, staat het op mijn verlanglijst. Heb jij De druiven der gramschap ook in het vizier en babbel je graag mee? Pak het dan snel op want na het eerste weekend van januari zal ik het startschot geven voor de discussie met een voorpretvraag!

Ik ben nog niet begonnen in dit boek maar ik hoop het deze week open te slaan. Dat klopt niet helemaal, want een aantal jaren geleden heb ik al eens de eerste bladzijden gelezen in een editie die zo weggerukt had kunnen zijn uit de omgeving waar het verhaal zich afspeelt; een gortdroge cover, zandgeel uitgeslagen pagina's en echt jaren en jaren oud. Ik werd, ondanks die oude uitgave, erg enthousiast maar de tijd ontbrak me om er rustig van te genieten. Vandaar dat het boek 'even' bleef liggen. Ik heb in de tussentijd een mooier en nieuwer exemplaar aangeschaft. Redenen genoeg om jou uit te nodigen om mee te lezen. Bij de aankondiging van dit leesproject, maaaaanden geleden, waren er genoeg deelnemers om er een fijne discussie van te maken.  

Lees jij met ons mee? Heb jij dit boek ook in de kast of op je NTL-lijst staan en wil je het nu gaan lezen en vooral ook bespreken? Of heb je er nog nooit van gehoord maar trekt de titel of omslag je aan? Sluit je dan aan, neem een extra warm dekentje, iets lekkers te drinken, doe een extra lampje aan en leg De druiven der gramschap vlak onder je neus, op leesafstand en ga van start. Als je ook nog andere boeken klaar hebt staan en je twijfelt, bedenk dan dat dit helemaal niets uitmaakt. We zijn fanatieke lezers en een boekje meer of minder, daar draaien we onze hand niet voor om (tenzij dat is voor het omzwiepen van de bladzijden). 

Geef even een seintje als je meeleest, of meebabbelt of af en toe komt spieken.

  • In de week van 22 januari start ik met een opwarmvraag, of misschien wel twee.
  • In de week daarna start de inhoudelijke discussie en plaats ik om de dag enkele vragen over dit boek.
  • Ik denk dat we minimaal vijf en maximaal tien vragen zullen bedenken samen. Er is vast genoeg stof tot discussiëren.

Zou dat ook passen in jouw leesagenda? 

 

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Jij leest graag mee? 

Heb jij De druiven der Gramschap al klaar liggen of onlangs gelezen en wil je meedoen met dit leesproject? Of raak je zo enthousiast door deze oproep dat je het boek spontaan bij de bibliotheek ophaalt of bij de boekhandel bestelt? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen. Als ik weet dat je dit leescafé hebt gezien en gevonden hebt is het goed.
Ik ben dus zelf al van start gegaan met de eerste bladzijden maar ik verklap nog niks. 

Leesregels

Die zijn er niet!

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, misschien zelfs alleen de reacties van anderen wilt lezen dan is dat ook goed. Hebban leesclubs, -recensies of -juryklussen gaan voor.

* Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las, dan is dit ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in*



Reacties op: Welkom in Saloon de Pittige, Droge en Zure Druif

Meer informatie

Gerelateerd

Over

John Steinbeck

John Steinbeck

John Steinbeck was een Amerikaanse auteur. Hij schreef in zijn carrière m...