Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de bouwkundige krocht | Waagstukken

op 21 juli 2023 door

Lees jij mee met Waagstukken?

Waagstukken heb ik al heel wat jaren in het vizier maar al drie keer eerder moest ik een leesproject afblazen. Om die reden ben ik laat met het openen van een leescafé. Ik vond het nogal een waagstuk om een aankondiging te doen van een project terwijl ik niet zeker wist of het me ging lukken om te lezen. Nu ik het voor tweederde gelezen heb, durf ik de stap te wagen. Ik kan jullie vertellen dat het de moeite waard is om open te slaan. Zeer de moeite waard. 


Al heel wat jaren staat het boek van Charlotte Van den Broeck op mijn wensenlijst. Ik zag ooit een mooie bespreking bij het boekenpanel van De wereld Draait Door. Men was daar zo lovend en enthousiast dat ik er direct aan had willen beginnen. Dat heeft dus even geduurd maar onlangs heb ik het opengeslagen (en gemerkt dat het heel eenvoudig open te slaan is door de uitvoering). Al snel voelde ik dat dit een goed boek is om te bespreken, hoewel het heel anders is dan andere boeken door het non-fictie element van Waagstukken.

Lees jij met ons mee?  Heb jij dit boek ook al lang in de kast of op je NTL lijst staan en wil je het nu eindelijk eens lezen en vooral ook bespreken? Of heb je er nog nooit van gehoord maar trekt de titel of omslag je aan? Sluit je dan aan en leg Waagstukken vlak onder je neus, op leesafstand en ga van start. Als je ook nog andere boeken klaar hebt staan en je twijfelt, bedenk dan dat dit helemaal niet uitmaakt. We zijn fanatieke lezers en een boekje meer of minder, daar draaien we onze hand niet voor om (tenzij dat is voor het omzwiepen van de bladzijden). 

  • Begin augustus (of iets later) start ik met een opwarmvraag

Zou dat ook passen in jouw leesagenda? 

 

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Jij leest graag mee? 

Heb jij Waagstukken al klaar liggen of onlangs gelezen en wil je meedoen met dit leesproject? Of raak je zo enthousiast door deze oproep dat je het boek spontaan bij de bibliotheek ophaalt of bij de boekhandel bestelt? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen.
Ik ben zelf dus al van start gegaan. Zouden we rond 4 augustus kunnen starten met een opwarmvraag?

Hieronder een YouTube filmpje over de zussen MacDonalds 

 

 

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, dan is dat ook goed. Hebban leesclubs, -recensies of -juryklussen gaan voor.
Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las dan is dat ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in*

 Een interessant link die Sterrezee plaatste zet ik hier neer.

 

 



Reacties op: In de bouwkundige krocht | Waagstukken

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Charlotte van den Broeck

Charlotte van den Broeck

Charlotte Van den Broeck (1991) debuteerde begin 2015 met Kameleon, waarvoo...