Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Welkom in Paleis Kochdijk

op 23 april 2023 door

Welkom in Paleis Kochdijk

Kijk eens, iets nieuws onder de zon! Een boekdiscussiegroep, maar dit keer anders dan anders, een experiment dus. Gaat het lukken? Vast wel, zeker met jullie hulp. Binnenkort bespreek ik met mijn fysieke leesclub de nieuwste van Herman Koch omdat we hopen op een iets luchtiger verhaal met humor. Vorige keer besprak ik met dit clubje Shuggie Bain en vlak daarvoor 't Hooge nest. Dat waren niet echt de vrolijkste boeken, ondanks dat we ze erg mooi vonden. Nu kiezen we dus voor iets luchtigers, dat toch goed geschreven is. Tenminste, dat hopen we.


Hoe aardig ik ook wil zijn voor vliegen, ik sla ze het liefst met twee of meer in een klap. Als ik dan toch dit boek lees en bespreek met een fysieke leesclub, waarom zou ik dat dan niet ook hier op Hebban, op mijn spot doen? Zeker omdat er enkele andere Hebban-lezers waren die dit boek op hun lijst hadden staan. Misschien was het jullie opgevallen maar door deze roman te bespreken ga ik over mijn limiet van twee besprekingen per maand heen. Ik moet dus creatief zijn. Vandaar het experiment om één dag te kiezen waarop ik vijf (uitgebreide) vragen over het boek plaats en iedereen kan kiezen of elke vraag direct beantwoord wordt of dat er gekozen wordt voor het spreiden van antwoorden over enkele dagen. Mogelijk wordt de discussie iets minder uitgebreid maar ik denk toch dat we lol zullen hebben. 

Dit is een woest en bizar idee, dus wees gewaarschuwd. (Nou ja, overdrijven is ook een kunst). Samen gaan we ontdekken of dit werkbaar, leuk en gezellig is. Jullie moeten mij helpen en achteraf meedenken of dit iets is om vaker even tussendoor te doen bij dunne boeken of jeugdromans. Ik heb al enthousiaste verhalen gehoord over deze roman dus ik heb er zin in.

Lees jij met ons mee? Heb jij dit boek ook al een tijd in de kast of op je NTL lijst staan en wil je het nu echt eens lezen en vooral ook bespreken? Sluit je dan aan en leg deze Koch vlak onder je neus, op leesafstand en ga van start.

Ik wil ergens halverwege mei (na de 15e) een eerste algemene vraag gaan stellen, een soort amuse. In de dagen daarna plaats ik plompverloren vijf vragen op een dag waarbij je direct kunt antwoorden of kunt kiezen om zo nu en dan te antwoorden.

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Lees jij mee? 

Heb jij Het Koninklijk Huis al klaar liggen of onlangs gelezen en wil je meedoen met dit leesproject? Of raak je zo enthousiast door deze oproep dat je het boek spontaan bij de bibliotheek ophaalt of bij de boekhandel bestelt? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen.
Ik wil zelf in de meivakantie van start gaan met lezen zodat de discussie halverwege mei kan starten. 

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, dan is dat ook goed. Hebban leesclubs, -recensies of -juryklussen gaan voor.
Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las dan is dat ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in*



Reacties op: Welkom in Paleis Kochdijk

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Herman Koch

Herman Koch

Herman Koch (Arnhem, 1953) is een Nederlandse televisiemaker (onder meer Ji...