Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Petieterig Pubje | Lees jij mee met Petite?

op 04 november 2023 door

Zeg! Ken jij Petite?

Petite, dat is de roman die ik waarschijnlijk in 2018 al kocht. Een historische roman over het leven van Madame Tussaud. Ik heb dit boek al zo vaak klaar gelegd, al zo vaak geaaid en geknuffeld, al zo vaak boven op mijn leesstapel gelegd. Toch had ik Jeanette nodig als aanjager om het daadwerkelijk te gaan lezen. Door een bericht op instagram of op hebban, zag ik dat zij het wilde gaan lezen. Dat was een uitgelezen kans om het boek op te pakken en samen te gaan lezen. Door een slechte planning (daar ben ik erg goed in) werd het nog even verschoven maar nu is het dan zover. Het Petieterige Pubje gaat open en we kunnen gaan lezen. 


Volgens Margaret Atwood, Max Porter, Eleanor Catton, The Times, Kirkus Reviews, Publishers Weekly, The Spectator, The Sunday Times en The New York Times is dit een boek dat we niet mogen missen. Zou dat waar zijn? Dat wil jij toch onderzoeken?
Over een kleine twee weken starten we al met de discussie dus als je mee wilt lezen moet je het boek snel ter hand nemen en er in starten. Ik nodig jullie allen uit om met Jeanette en mij mee te lezen en mee te discussiëren over Petite van Edward Carey. Hoe gaat ook al weer die bekende uitdrukking? Hoe meer zielen, hoe lolliger het lezen.

Lees jij met ons mee? Heb jij dit boek ook in de kast of op je NTL-lijst staan en wil je het nu gaan lezen en vooral ook bespreken? Of heb je er nog nooit van gehoord maar trekt de titel of omslag je aan? Sluit je dan aan, neem een extra warm dekentje, iets lekkers te drinken, doe een extra lampje aan en leg Petite vlak onder je neus, op leesafstand en ga van start. Als je ook nog andere boeken klaar hebt staan en je twijfelt, bedenk dan dat dit helemaal niets uitmaakt. We zijn fanatieke lezers en een boekje meer of minder, daar draaien we onze hand niet voor om (tenzij dat is voor het omzwiepen van de bladzijden). 
Geef even een seintje als je meeleest, of meebabbelt of af en toe komt spieken.

  • In de week van 13-19 november start ik met een opwarmvraag, of misschien wel twee.
  • In de week daarna start de inhoudelijke discussie en plaats ik om de dag enkele vragen over dit boek.
  • Ik denk dat we minimaal vijf en maximaal tien vragen zullen bedenken samen. Er is vast genoeg stof tot discussiëren.

Zou dat ook passen in jouw leesagenda? 

 

1e025391be59b1f690245444e3b1ec1a.png

 

Jij leest graag mee? 

Heb jij Petite al klaar liggen of onlangs gelezen en wil je meedoen met dit leesproject? Of raak je zo enthousiast door deze oproep dat je het boek spontaan bij de bibliotheek ophaalt of bij de boekhandel bestelt? Laat het dan hieronder weten en vertel zo af en toe even hoe ver je bent met lezen. Als ik weet dat je dit leescafé hebt gezien en gevonden hebt is het goed.
Ik ben zelf al van start gegaan met de eerste bladzijden maar ik verklap nog niks. Zouden we half november kunnen starten met een opwarmvraag?

Leesregels

Die zijn er niet!

De discussie is niet verplicht, ook niet als je je eerder hebt aangemeld. Meedoen met dit leesproject moet leuk blijven. Als je vragen wilt overslaan of gewoon heel sporadisch iets wil beantwoorden, misschien zelfs alleen de reacties van anderen wilt lezen dan is dat ook goed. Hebban leesclubs, -recensies of -juryklussen gaan voor.

* Stel je voor dat je dit boek al iets langer geleden las, dan is dit ook een uitgelezen kans om mee te discussiëren. Bij vragen waarbij je de antwoorden niet meer omdat het zo lang geleden is dat je het boek las, zet je gewoon een joker in*

 





Reacties op: Petieterig Pubje | Lees jij mee met Petite?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Edward Carey

Edward Carey

Edward Carey (1970) is schrijver, beeldend kunstenaar en toneelschrijver. Hij is...