Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban-lezers kiezen Grand Hotel Europa als ‘Boek van 2019’

door Hebban Crew 54 reacties
Grand Hotel Europa (2018) van Ilja Leonard Pfeijffer werd door lezers het vaakst gekozen als het Boek van 2019. De top vijf bestaat verder uit: De zeven zussen (2017) van Lucinda Riley, Het achtste leven (voor Brilka) (2016) van Nino Haratischwili, ’t Hooge Nest (2019) van Roxane van Iperen en Wees onzichtbaar (2017) van Murat Isik. In totaal werden 1.253 verschillende boeken genoemd.

Het Boek van 2019

Het Boek van 2019 is geen prijs maar een eervolle vermelding voor het boek dat de meeste lezers op Hebban in het afgelopen jaar wist te bekoren. Het bijzondere aan ‘Het Boek van 2019’ is dat elk boek dat in dat jaar werd gelezen door lezers kan worden gekozen. Nieuw of oud, bestseller of flop, oude klassieker of jonge debutant.

‘De top tien geeft een leuk beeld van de favoriete boeken van de meest actieve Hebban-lezers en daarmee inzage in de boeken die er in 2019 echt toe hebben gedaan,’ legt Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen uit, ‘maar wat ons betreft is elk boek dat door een lezer als favoriet van het jaar wordt gekozen het boek van 2019.’

De 25 meest genoemde boeken

Het Boek van 2019 vervangt de verkiezing voor het beste boek van het jaar die we sinds het bestaan van Hebban een aantal keer hebben georganiseerd. Bij deze verkiezingen kon je vaak alleen stemmen op genomineerde boeken, terwijl wij eigenlijk veel liever van je horen welk boek écht jouw favoriete boek van het jaar is. Het boek waar jij het meest van genoten hebt. 

Op Hebban kies jij gewoon jouw boek van het jaar uit alle boeken die je in 2019 hebt gelezen. En of dat nu het mooiste, het spannendste of het meest aangrijpende boek is dat je las, bepaal je helemaal zelf. En het maakt ons ook niet uit of het boek dit jaar verscheen of dat je het al heel lang in je kast had staan.

Het je niet meegedaan voor 7 januari jl. maar wil je wel alsnog jouw boek van het jaar kiezen, dat kan gewoon. 

Kies jóuw Boek van 2019

Het Boek van 2019 van de Hebban Crew

Natuurlijk stemde de Hebban Crew zelf ook op hun mooist gelezen boek van 2019. Grappig feitje: slechts een van ons koos een boek dat in de top 25 terugkomt. Zo wordt het wel héél leuk om alle Boek van het Jaar-tips af te struinen. Je vindt ze bij elke Hebban-gebruiker op hun profielpagina.


  • Ontbreekt in je overzicht een boek dat je in 2019 gelezen hebt? Zet hem dan op je gelezen-plank met een datum in 2019. 
  • Staat een boek dat jij las niet op Hebban? Voeg het dan toe aan de database zodat je het alsnog op gelezen kunt zetten.
  • Heb je in de kerstvakantie een nieuwe favoriet gelezen? Geen probleem. Je kunt jouw Boek van 2019 tot het einde van het jaar wijzigen.
  • Let op: dit is geen verkiezing, dus stemmen ronselen wordt bestraft met diskwalificatie.
  • Vanaf november a.s. kun je jouw boek van 2020 kiezen. 

 Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban-lezers kiezen Grand Hotel Europa als ‘Boek van 2019’

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken