Hebban vandaag

Listmania /

Zomerlezen | Lees de wereld rond: Stedentrips

door Hebban Crew 39 reacties
Vakantie is een cadeautje aan jezelf. Je kiest de bestemming en bezienswaardigheden die je wilt beleven en laat ruimte om jezelf met nieuwe ontdekkingen te verrassen. Het is een plek waar je tot rust kunt komen, inspiratie op kunt doen en fijne herinneringen maakt. Deze zomer is reizen minder makkelijk dan anders. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor: reis vanuit je eigen huis direct naar je vakantiebestemming met onze Zomerlezen Challenge.

Naar de Zomerlezen Challenge reisgids

Berlijn

Een stedentrip naar Berlijn zou niet compleet zijn zonder stil te staan bij de belangrijkste gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis. Stella is een indrukwekkend liefdesverhaal gebaseerd op het leven van Stella Goldschlag, die voor een onmogelijke keuze werd gesteld. In De meisjes van Ravensbrück is het 1989, de Muur is net gevallen en Miriam ontdekt een kampuniform tussen de spullen van haar zwijgzame vader.

Berlijn vermengt nieuwe architectuur met haar rijke geschiedenis, en ook in Daar is hij weer komen heden en verleden samen als Hitler ineens wakker wordt in een park in 2011. Een hilarische bestseller vol 'what if's'. Bevalt deze trip je en wil je meer? Pak dan Vaderland op, waarin Robert Harris je transporteert naar een wereld waarin de oorlog door Hitler is gewonnen. Inmiddels is hij bijna 75 en drijft er een lijk in een meer bij Berlijn. 

Meer boeken die zich in Berlijn afspelen:

Ellebogen – Fatma Aydemir | Tiergartenstrasse – Erik Larson | De Berlijnse trilogie – Philip Kerr | Alleen in Berlijn – Hans Fallada | De man die alles zag – Deborah Levy | De Effingers – Gabriele Tergit | Berlijn Alexanderplatz – Alfred Döblin | De toren – Uwe Tellkamp | Gaan, ging, gegaan – Jenny Erpenbeck | Berlijn – Piet de Moor | Schaduw over Berlijn – Volker Kutscher | Ten westen van de vrijheid – Thomas Engström | Het dossier – Anya Niewierra

 

Stockholm

In het mooie Stockholm vind je alles wat je hartje begeert; avontuur, intrige en moordmysterieën die je veilig vanuit je eigen omgeving kunt oplossen. Zoals in 1793 van Niklas Natt Och Dag, waarin een lichaam na maandenlange martelingen wordt gevonden. Of zoek de zoete wraak van een verlaten vrouw die haar eigen stem hervindt in Gouden kooi, het eerste deel van een tweeluik.

Hou je je vakantie liever wat luchtiger? Kruip dan weg met De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, waarin Allan ontsnapt uit het bejaardentehuis en allerlei avonturen beleeft. Deze roadtrip zal je nog lang als herinnering bijblijven. Ook nodigen we je uit om te speuren naar intrige in Het bolwerk, waarin de schandalen binnen de Zweedse Academie worden blootgelegd. Je zult Stockholm nooit meer met dezelfde ogen bekijken!

Meer boeken die zich in Stockholm afspelen:

Patriotten – Pascal Engman | Wiegelied - Cilla & Rolf Börjlind | Snel geld – Jens Lapidus | Stieg Larssons erfenis – Jan Stocklassa | Bloedspoor – Louise Boije af Gennäs | Berouw – Sophie Sarenbrant | Game – Anders de la Motte

 

Lissabon

Lissabon is de stad waar je naartoe reist als je wilt weten wat de volgende stap in je leven moet gaan worden. Dat is immers wat Raimund Gregorius doet in Nachttrein naar Lissabon, omdat hij zo onder de indruk raakt van een boek dat hij in de voetsporen van de Portugese auteur moet treden. In Vol van Maan trekken ook Laurens en Maan naar de stad, als eindbestemming van een liftwedstrijd. Deze bevrijdende roadnovel helpt je om te laten zien wanneer het reizen en wanneer het vluchten is.

Ook in Lissabon zijn er mysteriën om op te lossen, zoals de verdwijning van de dochter van een Portugese partijvoorzitter. Verdedig de (waarschijnlijk) vals beschuldigde arrestant en breng de waarheid aan het licht in Rusteloos van Damen & Vandermeeren. Ontspan je toch liever met een grappige 'what if'-roman? Dan reis je met Het beleg van Lissabon naar een volledig veranderd heden door een kleine aanpassing in de geschiedenisboeken, gedaan door een baldadige corrector.

Meer boeken die zich in Lissabon afspelen:

De nacht in Lissabon – Erich Maria RemarqueAls een brandend huis – António Lobo Antunes | Als de schaduw die verdwijnt – Antonio Muñoz Molina | De hoge bergen van Portugal – Yann Martel

 

Antwerpen

Blijf je liever dicht bij huis deze zomer, ga dan naar Antwerpen. In deze stad kun je op verschillende zoektochten gaan, zoals met Het dwaallicht van Willem Elsschot. Een novembernacht wordt gevuld met de zoektocht naar Maria Van Dam. Of ze haar vinden blijft een vraag, maar je leert wel veel over het leven. Wil je het allemaal wat spannender en met meer actie? Dan pak je Boem boem 1 op, waarin de aanslagen je om de oren vliegen en de waarheid boven tafel moet komen.

Duik de geschiedenis in met Wil, waarin Wilfried Wils de gevaarlijke wateren van bezet Antwerpen moet navigeren. Hij wordt verliefd op een meisje wiens broer joden helpt, maar zijn mentor wil ze juist allemaal vernietigen. Kan hij overeind blijven staan? Je ontdekt het op je Antwerpse reis. Mag het geschetste portret wat intiemer? Dan pak je Mazzel tov, waarin een niet-joodse vrouw als bijleslerares toegang krijgt tot de wereld van een joods-orthodox, Antwerps gezin.

Meer boeken die zich in Antwerpen afspelen:

Het jaar van de slang – Hugo Luijten | De komst van Joachim Stiller – Hubert Lampo | De zwarte brug – Erik Vlaminck | Justine – Anne-Laure Van Neer | 1942 – Herman Van Goethem

 

Plan jouw reis in onze Zomerlezen Challenge

De zomervakantie is inmiddels in volle gang en omdat we dit jaar gedwongen worden ons vertier dichtbij huis te vinden, heeft Hebban in samenwerking met de CPNB een Zomerlezen Challenge bedacht. Eerder kon je je al laten inspireren door onze uitgebreide reisgids, vanaf vandaag kun je ook jouw leesreis plannen. Lees jij met ons mee de wereld rond?

Bekijk hier jouw Zomerlezen Challenge


Deel jouw leesbestemming(en) op Facebook of Twitter en maak kans op een reiskoffer gevuld met boeken!

 

Tip een boek!

Ken jij een goed boek dat zich afspeelt in een van deze steden of heb je een passende titel gevonden die niet in ons overzichtje staat? Die kun je natuurlijk óók lezen voor deze Zomerlezen Challenge. Noem stad, titel en auteur onder dit artikel. Heb je het boek al gelezen en wil je anderen inspireren? Vertel dan waarom je het boek goed vond. Wil je meepraten op social media, gebruik dan #zomerlezenchallenge en #zomerlezen. Tag @zomerlezen en @hebbannl, wie weet wordt jouw reis wel gedeeld!Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Zomerlezen | Lees de wereld rond: Stedentrips

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken