Audioboek is een aanrader maar lees wel eerst deel één

Anita Anita
7 mrt 2026

In The First Time I Saw Him borduurt Laura Dave voort op de gebeurtenissen uit het eerste boek. Hannah en haar stiefdochter Bailey proberen hun leven weer op te pakken, ook al missen ze Owen nog iedere dag. Totdat hij plotseling opduikt in Hannah’s galerie en al snel duidelijk wordt dat hun veiligheid opnieuw op het spel staat….

Ik luisterde naar het audioboek en dat bleek een goede keuze. Het verhaal is sterk ingesproken en door het gebruik van meerdere vertellers word je dieper het verhaal ingetrokken. De verschillende stemmen geven de personages meer kleur en zorgen voor heldere overgangen tussen de diverse perspectieven.

Dit boek raad ik niet aan zonder eerst het eerste deel te lezen. Zonder die voorkennis blijft er waarschijnlijk veel onduidelijk en mis je de emotionele lading van de relaties. Zelf had ik deel één al een tijd geleden gelezen en merkte ik dat ik af en toe moest graven in mijn geheugen. Misschien is het kijken van de film van boek één vooraf een goede opfrisser.
Hoewel ik heb genoten, vond ik het eerste deel duidelijk sterker. Het nieuwtje van het verhaal was er een beetje af en soms was er te veel herhaling. Tegelijkertijd zorgen nieuwe ontwikkelingen en flashbacks voor voldoende spanning om geboeid te blijven. De opening is het krachtigst: meteen actie en dreiging. Het einde liet me daarentegen wat onbevredigd achter, alsof er uiteindelijk weinig écht gebeurde.

Al met al een prettig en spannend vervolg, maar voor mij niet zo krachtig en origineel als het eerste deel.

Meer recensies van Anita