Met 'Oorsprong' bewijst R. Wade dat men klaar is om een prachtig young adult pad te bewandelen !
Ik val gelijk met de deur in huis … wat heb ik genoten van dit boek. Met ‘Oorsprong’ bewijst dit auteursduo dat ze op dezelfde lijn zitten en elkaar perfect aanvullen. Voorheen had ik reeds ‘Mission One’ gelezen van hen, een soortgelijk boek maar dan voor een jonger publiek.
Het boek kent een prachtige blauwgroene cover waar een oog jouw doordringend aankijkt. Er is geen ontkomen aan…ik zou ‘Oorsprong’ sowieso in de boekenwinkel vastgenomen hebben. De binaire getallen op het kaft geven de niet misverstane toets dat er een link is met internet. De nullen en ééntjes bij het begin van elk hoofdstuk zorgen voor een minimalistische doch aangename touch. Typisch voor deze uitgeverij om aandacht te geven aan het binnenwerk, steeds met in het achterhoofd in acht houdende op welk publiek men mikt.
Zeven helden, een prachtige mix van karakters, worden benaderd om de wereld te redden. Zij dringen binnen in het Internet om daar een onbekende vijand te verslaan.
Phoebe probeerde zich vast te klampen aan de centrale mast waaraan het grootste zeil wapperde, maar het zeewater had het hout glad gemaakt en haar handen schoven van de mast naar beneden.
Een onbekende wereld ging voor me open, een wereld waar ik misschien niet direct voor open sta. Techniek en IT liggen nu niet direct in m’n interesseveld, maar toch was ik vanaf de eerste hoofdstukken direct mee. Beide schrijvers zorgen ervoor dat je dit verhaal niet los kan laten. De zeven meisjes en jongens worden uitermate goed gekarakteriseerd, ze staan er, ze zijn zo’n grote steun voor het verhaal.
Daarnaast kan je er niet omheen dat R. Wade geschiedkundige zaken geïmplementeerd hebben in een ‘futuristische’ young adult waardoor het zowel voor jongeren als volwassenen een ware pageturner is waar spanning, realiteit en futuristische ditjes en datjes elkaar uitdagen.
Ik kijk met grote verwachtingen uit naar het volgende deel !!!
Met dank aan Hamley books voor het recensie exemplaar en de mogelijkheid tot deelname aan deze blog tour
4****