Heerlijk leesvoer !

Ann Janssens Ann Janssens
22 mrt 2022

Als lezer maakt het niet niet uit of het nu putje winter is of een zweterige zomerdag. Of we terrassen al lezend met een ijskoude mojito of een heerlijke mocktail of we nestelen ons in de zetel met een heerlijke latte of Earl Grey, maar lezen doen we ! Zo vloog ik, deze voorbije warme week, doorheen ‘Zomer in de B&B’.

De cover van het boek sluit volledig aan bij het eerste deel van de feelgood-serie die draait rond Hanne en haar vrienden. Terwijl er voor ‘Winter in de B&B’ gekozen werd voor een lichtblauwe cover, is er nu geopteerd voor een frisgroene versie. De sneeuw is ondertussen gesmolten en een heerlijke zonnetje schijnt nu over het Ardense dorpje waar Hanne en haar mama 6 maand geleden hun thuis hebben gecreëerd.

Kristie en Yassar, vrienden van Hanne, zijn ouders geworden van een prachtige dochtertje Nora. Maar deze heuglijke gebeurtenis wordt overschaduwt door enkele mindere leuke momenten. Een veeleisende klant doet Hanne twijfelen … Wil ze B&B blijven uitbaten ? Loopt haar vriendje Lucas niet te snel van stapel ? Wat met Rémi die haar nog doet wegzwijmelen naar hogere sferen ?

Kaat De Kock had me reeds na het winterboek overtuigd, maar het tweede deel heeft me toch wel helemaal overstag doen gaan. Wat een vlammend fantastisch heerlijke feelgood ! Jawadde dadde ! Dankzij het gebruik van de ik-persoon (Hanne) voel je zo’n wij-zouden-zomaar-eens-goede-vriendinnen-kunnen-zijn-gevoel. De onzekerheid, het opkomen voor jouw allerbeste vriendin, bang zijn om iemand teleur te stellen, het plezier van een girls night out … er zijn tal van opmerkingen, situaties die uit het leven gegrepen zijn waardoor er een aangename connectie is tussen de lezer en de ganse bende vrienden (en Hannes mama). Leuk is ook dat De Kock tracht een mix van vrouwelijke personages te introduceren.

Het is luchtige lectuur, te vergelijken met de Bridget Jones-films, maar dan met een iets zelfzekere en minder onhandig hoofdpersonage. Naast het basisgegeven, Hannes verhuis en relatie, is er eveneens ruimte vrijgemaakt voor verhalen van enkele personages die aan de zijlijn staan waardoor het totaalplaatje niet te stroperig wordt.

Terwijl ik in het eerste deel best wat sfeer miste is deze in nu wel voldoende aanwezig, de gezelligheid in van de plaatselijke koffiebar doet me haast watertanden om op zoek te gaan naar Yassars en Lucas’ eettentje ! (jaja, I know … het is maar fictie)

Een dikke vette 5*****, dat is wat ‘Zomer in de B&B’ verdiend !!! Deze vroeger zo verstokte thrillerliefhebster kijk alvast uit naar de verdere sappige, grappige en minder leuke stories van deze gezellige groep mensen .

Met dank aan Hamley Books voor het recensie-boek en de mogelijkheid tot deelname aan deze blogtour.

Meer recensies van Ann Janssens