Hop naar deel 2 !
Ik was één van de gelukkigen om ‘Op Heterdaad’ voor World of Romance te mogen reviewen. Ja, hoor één van de gelukkigen, want wat voor een aftrap is dit ! Dit boek is het eerste deel in de New York’s Finest trilogie waarmee Carson direct van haar goede kant laat zien.
Violet en broer Keith Young wonen samen in een prachtig herenhuis in New York. Stiekem voelt Violet meer en meer vlinders in haar buik als ze Nick, collega en beste vriend van Keith, ziet. En zien doet ze hem haast dagelijks ! Alleen is er dat ene struikelblok : een relatie starten met de beste vriend van je broer is een duidelijke no-go. Hun (haast) zorgeloze leven wordt verstoord wanneer Violet een stalker op haar dak krijgt.
Carson creëert een verhaal waarbij je je zelf in het hippe New York voelt, het is alsof je alles vanuit een hoekje in één van de hippe bars mee kan volgen. Een boeiende mix van spanning en romantiek zorgt voor een aangenaam samenspel. Tevens zijn de personages best wel realistisch weergegeven, broer en zus zijn beiden welgesteld, maar desondanks dat blijven ze met beide voeten op de grond. De vriendengroep waarin Violet, Keith en Nick in vertoeven zijn mensen waar ik zelf best wel bij rond zou willen hangen. Recht voor de raap, genieten van het leven èn zorgzaam zijn voor anderen en elkaar … daar hou ik wel van !
En toch moet ik bekennen dat ik diep vanbinnen – héél diep vanbinnen – Nicks plagerijen leuk vind. Misschien wel iets te leuk.
Afwisselend lees je hoofdstukken vanuit het perspectief van Violet en Nick, dat is zeer zeker een positieve bijdrage om nóg extra schwung in het verhaal te krijgen. Maar natuurlijk verslind je dit boek gewoonweg omdat de ‘verboden’ vonk tussen Violet en Nick heel wat geknetter en vuur veroorzaakt. Het geflirt geeft me blozende wangen, tedere Nick heeft me menigmaal doen glimlachen. De plagerijen tussen hen zorgen voor een komische toets. Daarnaast vond ik Nicks ouders zo warm van aard, zij verdienen echt wel een standbeeld. De storyline begint opgewekt, maar het luchtige verdwijnt stelselmatig meer en meer naar de achtergrond. Ik hield best wel van de variatie aan emoties die de auteur schepte, het is niet enkel klef gedoe, maar er is ook plaats voor een serieuze babbel, wat spanning, geruzie.
‘Op Heterdaad’ is een luchtige roman dat toegankelijk is voor een vooral vrouwelijk publiek dat houdt van een beetje crime en prille, steamy romance. Na dit eerste deel heeft Carson me volledig overtuigd om hopelijk zeer snel deel 2 en 3 te verslinden … meer van dit please !
PS : Hopelijk met een iets hoger NA-gehalte, want dat was nu natuurlijk nog niet mogelijk.
Met dank aan World of Romance en HarperCollins Holland voor dit recensie-exemplaar.
4.5 ****1/2