Een zwak verhaal.

Voor de leesclub van de Boekenreizigers lazen we ‘Schotse dromen’ van Lexie Scott, aka Marianne Hoogstraten. Dit wordt geklasseerd bij feelgood. Dat was het dan ook en niet meer dan dat. Nee, daar is niks mis mee, absoluut niet, maar dit een historische roman noemen klopt absoluut niet, daarvoor heeft hij niet voldoende inhoud, en is het een eerder flauw afkooksel van dat genre. En dat vond ik erg jammer want van deze auteur had ik toch echt meer verwacht. Ik heb haar andere boeken gelezen en die waren toch van een heel ander niveau. Jammer.
Davine en Shona staan op het punt Londen te verlaten en in Schotland op een kasteel te gaan leven, een kasteel dat ze geërfd hebben. Tja, de Schotse heren zitten dus écht niet te wachten op de Londense deernen, maar die laatsten laten zich dat niet zomaar zeggen. Zij zijn geëmancipeerde vrouwen avant-la-lettre en staan hun mannetje. Als dan blijkt dat ze inderdaad bijzonder kapitaalkrachtig zijn en heer en meester van uitgestrekte landerijen, tja dan zijn de lairds daar niet zo blij mee. Enfin, eentje toch niet, de andere heeft meer begrip voor de dames. De dames hebben wel het voordeel dat ze meer in gesprek gaan met de mensen die voor het kasteel werken en op die manier weten ze de sympathie aan te wakkeren, maar zal dat genoeg zijn? Uiteraard komen er romantische verwikkelingen aan te pas, de ene al wat waarschijnlijker dan de andere, maar goed, het is een verhaal.
De natuurbeschrijvingen waren wel mooi gedaan, maar het verhaal an sich was voor mij echt een flauw kasteelromannetje. Lekker doorlezen, wat andere lezers vonden? Voor mij niet, ik vond het soms ergerlijk. Sorry voor de auteur maar zoals gezegd, van u had ik toch een substantiëler verhaal verwacht. Was het niet voor de leesclub geweest, had ik het niet uitgelezen. Maar beste andere lezers, laat dit u niet tegenhouden, het is maar mijn mening, voor wat die waard is. Hou je wel om ondergedompeld te worden in een zeemzoeterig verhaal en vind je historische correctheid niet zo belangrijk? (daar is trouwens niets mis mee!). Dan vind je dit waarschijnlijk een heerlijk boek om in een weg te duiken. Meningen kunnen en mogen verschillen.

Meer recensies van anne-marie margrete dewachter franke