Advertentie

2.5 sterren van de 5 sterren

Krista werkt in een tweedehands winkel waar ze een trouwjurk tegenkomt. Haar collega grapt dat ze de jurk moet passen, wat ze ook doet. Door dat toeval moet ze noodgedwongen de jurk en doos kopen. Uiteindelijk ontdekt ze het verhaal achter de jurk, de doos en vooral achter de man tot wie de doos toebehoort.

Ik zag dit boek een lange tijd meermaals voorbij komen. Telkens zag ik er lovende reactie's over. Dat maakte dat ik aan dit boek begon met een hoge verwachting. Zoveel vier en vijf sterren recensies, en al die lovende woorden. Ik lees graag een feelgood en laat me er graag in meeslepen. Iets wat ik wel nodig heb is een element dat me meeneemt, dat het verhaal voor mij uniek maakt.
Helaas heb ik dat in 'de mooiste dag van je leven' niet gevonden. Voor mij was er niets dat naar voren sprong en dat me vastgreep. Dit kwam voornamelijk omdat er naar mijn idee heel weinig diepgang was. Het gebeurt wel vaker bij feelgood dat het oppervlakkig blijft, en naar mijn gevoel was dat in dit boek ook.
De personages zijn vrij vlakke karakters. Ze springen er niet uit en hun personage krijgt weinig karaktereigenschappen die hun vormen. Hierdoor moest ik soms even nadenken welke naam nu precies bij welk personage hoorde. Ik vergeet snel namen en onthoud personages dan ook steeds aan de hand van hun karakter. Dat kon helaas niet.
Ik zag ook vaak voorbij komen dat er veel humor in het boek aanwezig was. Dat heb ik compleet gemist, of het was gewoon niet mijn type humor.
Een ander punt waar ik tegenaan liep, was het feit dat dit boek zo ontzettend voorspelbaar was. Op pagina 40 wist ik het einde al. De lezer legt de puzzel al gauw zelf, er is geen plot twist of verrassing die me in spanning hield. De geloofwaardigheid schommelde voor mij ook sterk.

Langs de andere kant is het ook een fijn feelgood verhaal met een goede portie romantiek. De chemie tussen de personages is duidelijk merkbaar. Als lezer ben je geïnteresseerd naar hoe hun relatie zal vorderen, ondanks dat je al wel weet waar het zal eindigen. Je moet de knop wel omschakelen aangezien het verhaal van de mannelijke hoofdpersoon ook vrij triest is. Het duurde even voor ik dat los kon laten.
Achteraf gezien is het mooi om te zien hoe hij toch die stap in de toekomst durfde te zetten en gewoon weer verder ging met het leven. Dat draagt ook een mooie boodschap in zich, ontzettend prettig als lezer om zulke mooie boodschappen tegen te mogen komen in een boek. Zulke dingen motiveren me ook in mijn eigen leven en zetten me aan tot nadenken.
Voor de rest las het boek ook lekker vlot. De schrijfstijl past ontzettend goed bij dit genre en sleurt je zo door de pagina's heen. Ik vond het ontzettend prettig lezen.

Achteraf gezien kon het boek mijn verwachtingen niet invullen, en heeft het met helaas niet kunnen veroveren. Toch is het een aanrader als je graag wat luchtigs tussendoor wil lezen.

Reacties op: Vlot, maar voorspelbaar

263
De mooiste dag van je leven - Tamara Haagmans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker