Advertentie

Na ’Gouden kooi’ is ‘Zilveren vleugels’ het tweede deel over Faye. Ook dit tweede boek wordt als thriller neergezet, maar leest meer als een (spannende) roman.

In het eerste deel was het even wennen aan de nieuwe schrijfstijl van Camilla Läckberg, als je haar vorige boeken over Patrik Hedström en Erica Falck gewend was. In het tweede boek ben je daarop voorbereid, maar dat neemt jammer genoeg niet weg dat ‘Zilveren vleugels’ geen interessant boek is. Het verhaal boeit niet voldoende, waardoor je het gemakkelijk weglegt. Ergens ben je benieuwd hoe een en ander zal verlopen; ergens zie je bepaalde wendingen al van verre aankomen.

Faye is in dit boek een stuk minder sympathiek, waardoor je minder respect voor haar krijgt. De scènes uit het verleden zorgen ervoor dat je beter snapt hoe Faye is geworden wie ze is. De vele (expliciete) seksscènes voegen niet altijd wat toe aan het verhaal, waardoor het soms een te plat verhaal wordt. Dat is erg jammer. Je bent zoveel meer gewend van Läckberg door haar eerdere thrillers.

Reacties op: Het verhaal boeit niet voldoende

337
Zilveren vleugels - Camilla Läckberg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners