Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Welkom thuis in Love Heart Lane

Booksbypatries 15 april 2022
Al vanaf het allereerste moment dat ik dit boek voorbij zag komen, was ik lichtelijk verliefd. Toen ik in contact kwam met LS Amsterdam en zij mij de kans boden om dit boek te lezen en mee te doen aan de campagne, kon ik niet anders dan JA zeggen.

De vormgeving van 'Welkom thuis in Love Heart Lane'' is fantastisch vormgegeven. Voor mij wordt een boek al gemaakt door de uitstraling en daar scoort deze hoge punten! De vrolijke kleuren en de huisjes (welke een beeld geven van het dorpje) geven meteen zo'n feelgood-gevoel. En de ronde hoeken.. ik vind het helemaal leuk.

In 'Welkom thuis in Love Heart Lane' keert Felicity, vanwege een verdrietige gebeurtenis, terug naar haar geboortedorp. Een dorp wat zij jaren geleden halsoverkop achter heeft gelaten onder vervelende omstandigheden. Het is de bedoeling om daar twee weken te verblijven en niet alle personen tegen te komen die zij achterliet. Echter slaat het noodweer toe en is Felicity genoodzaakt langer te blijven dan de bedoeling was.

De schrijfstijl heerlijk. Het leest ontzettend vlot en fijn weg en weet de lezer zeker te vermaken. Doordat de schrijfster de tijd heeft genomen om de omgevingen te beschrijven, waan je jezelf echt in het Schotse dorpje. Hierdoor vliegt het allemaal als beelden aan je voorbij. Vanaf de eerste bladzijde wist de schrijfster mij mee te nemen in het verhaal. Het vleugje mysterie zorgt ervoor dat je wil blijven lezen. Want wat is er toch allemaal gebeurd in het verleden? Het boek bevat geen grote verrassingen en kan best voorspelbaar zijn. Maar, als daarin dat hartverwarmende feelgood-gevoel naar voren komt, ligt daar een grote kracht waardoor het puur genieten is.

De personages vinden allemaal een weggetje naar je hart. De een weliswaar wat sneller dan de ander. Het ene personage is ontzettend lief en toegankelijk, waar de ander wat bot uit de hoek kan komen. Alleen dat is het mooie van deze personages. Ze voelen echt en realistisch. Soms is het fijn dat je jezelf toch eens herkennen kan in iemand met een kort lontje? Want eerlijk, die momenten bestaan ook.

Wat een heerlijk boek is 'Welkom thuis in Love Heart Lane'. Mijn ervaringen zijn te lezen in bovenstaande alinea's. Verder ga ik er niet teveel meer over zeggen, want dat is aan jullie om te lezen! Het boek is prima om jezelf een dag mee te vermaken, lekker op de bank met een glas drinken binnen handbereik. Ik heb ontzettend veel zin in het vervolg en ben benieuwd om de personages nog verder te mogen leren kennen. Het boek krijgt van mij 4 sterren.

Bedankt LS Amsterdam voor dit recensie-exemplaar.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Booksbypatries

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?