De dansende debutante
Momenteel ben ik enorm aan het genieten van de historische romans. Even wegdromen bij de fantastische jurken, de verschillende bals van de high society en een portie romantiek. Toen deze blogtour van Loft Books op mijn pad kwam, hoefde ik ook niet na te denken! Lees jij mee?
De cover van 'De dansende debutante' vind ik geweldig. De sfeer wordt goed weergegeven en past bij het verhaal. Je krijgt meteen van die regency-vibes, waardoor er al een goede voorstelling is te maken van het verhaal.
In 'De dansende debutante' wordt Emily, na een verdrietige gebeurtenis, bij haar tante in Londen ondergebracht. Samen met haar tante en nichtje Kitty wordt zij meegenomen in de high society wereld, waar zij een geschikte huwelijkskandidaat zal moeten vinden. Wanneer haar oog op een knappe man valt, krijgt zij deze niet meer uit haar hoofd. Zijn reputatie is echter niet smetteloos... Emily moet hem vergeten. Maar, is het mogelijk om je hart te negeren?
De schrijfstijl leest ontzettend vlot en fijn, waardoor het heel makkelijk weg leest. Het gebruik van modernere taal draagt hier aan bij. Sommige dingen waren voor mij wat uit balans. De kledingstukken en omgevingen zijn goed beschreven, hierdoor kun je als lezer een goed beeld vormen van de setting en waan je jezelf in de high society. Terwijl op andere momenten deze uitleg weg bleef en er snel verder werd gegaan (bijv. de verdrietige gebeurtenis in het begin van het boek. Opeens was dit er en door). Hierdoor mist het verhaal wel wat diepgang bij de personages, gedachten en beweegredenen. Toch is dit niet geheel storend tijdens het lezen!
Al met al heb ik echt genoten van 'De dansende debutante'. Het concept is misschien niet nieuw, maar dat maakt voor het leesplezier niet uit. De vlotte schrijfstijl in combinatie met de beeldende settingen, maakte dat de high society tot leven kwam. Op sommige momenten had die diepgang van mij wel meer aanwezig mogen zijn. Alles ging heel snel. Hoewel dat op bepaalde momenten best wel kan, denk ik dat er nog een completer verhaal had kunnen staan, mocht de focus af en toe meer uitgaan naar wat achtergrond informatie. Wat maakt dat een persoon die keuze maakt? Of welke gedachte gaat er nu door die persoon heen? Wat zijn de beweegredenen? Het is een vermakelijk verhaal wat zich afspeelt in Londen, 1815. Ik denk dat het zich goed zou lenen voor een verfilming! 'De dansende debutante' is het eerste deel in een reeks van drie. Natuurlijk ga ik daar mee verder. Het boek krijgt van mij 3,5 ster. Bedankt Loft Books!