Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Wauw!

Het boek voor jongeren (13+), en natuurlijk ouder! Je wordt als lezer in het verhaal gezogen en meegenomen in de (fantasie?) wereld van Hugo.

"Ik droom, ik droom, ik droom. Ik zeg het wel duizend keer tegen mijzelf, maar het gehuil gaat maar niet weg. Hij is er weer!"

Autumnville is een mysterieus, spannend en fantasierijk verhaal over de 15 jarige Hugo in het stadje Autumnville.

"Op een doodgewone avond in het stadje Autumnville mag Hugo iets ongewoons doen: voor het eerst mag hij in zijn eentje de boekwinkel van zijn vader afsluiten. Zorgvuldig controleert hij of er geen klanten meer in de winkel zijn. Als Hugo daarna buiten staat en de sleutel in het slot steekt, hoort hij een meisje zijn naam roepen. De stem lijkt uit de winkel te komen, maar Hugo weet zeker dat daar niemand is. En er is ook niemand buiten op straat…"

Rick schrijft heel beeldend, alsof ik naar een film zat te kijken. De hoofdstukken zijn kort en er worden geen lange zinnen gebruikt. Rick neemt je mee in een fantasie wereld die zomaar waargebeurd kan zijn. De toevoeging van krantenartikelen maken het heel realistisch.

Bij dit verhaal heeft Rick samen met zijn muzikale vriend, Barry een playlist gemaakt. Hiermee hebben ze Autumnville een muzikale wereld gegeven. De Book soundtrack is mijn favoriet, dat nummer kwam echt binnen en heeft mij geraakt. Hierdoor voelde ik mij nog meer verbonden met Hugo en het verhaal. Mooi wat muziek doet, een verhaal komt nog meer tot leven!

"Hugo! Help me!
Ik deins nog meer naar achteren en staar naar de deur van de winkel. Nee, dat kan niet. Dat bestaat niet! Ik heb alles gecontroleerd, alleen ik en de boeken waren binnen.
Maar die stem...
Die komt vanuit de winkel."

Rick heeft de 15 jarige Hugo perfect omschreven zoals een puber van die leeftijd kan zijn. Dromerig, warrig, haak hierdoor niet af, maar neem Hugo bij de hand en verdwaal in het mysterieuze Autumnville!
Tijdens het lezen had ik steeds het gevoel dat er "iets" was, iets wat ik niet kon plaatsen. Het slot maakt de puzzel af en de voor mij ontbrekende stukjes vallen op zijn plaats. Verder wil ik niets meer verklappen, lees dit boek!

Sophie Pluim heeft de omslag ontworpen. Zo passend bij het verhaal. Mysterieus, spannend, fantasierijk, de cover roept echt vragen op en sprak mij meteen aan!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van De boekenkast van Bianca

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?