Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Pluk de dag

Ziek gelukkig
Ruud ten Wolde

"Ruud heeft het allemaal voor elkaar: een gewilde baan bij de televisie, een mooi huis in Amsterdam, een leuke relatie, twee Instagrammable katten en een fijn sociaal leven. O ja, en hij heeft kanker. Voor de derde keer. Ondanks zijn ziekte weet hij toch geluk te vinden in zijn leven. Hoe doet hij dat?"

Ruud begint het boek met de meest heftige periode uit zijn leven: "Dan hebben we dat maar gehad" zo schreef hij zelf. Ondanks het zware onderwerp weet Ruud dit met de nodige humor en een positieve kijk te beschrijven, terwijl er eigenlijk niets te lachen valt.
Van zijn eerste diagnose tot zijn overlijden leeft Ruud tussen hoop en vrees. Tuurlijk zijn er momenten van: "Waarom ik?" maar altijd wist Ruud zijn glimlach weer tevoorschijn te toveren, mede door zijn positieve kijk op het leven.

Het tweede gedeelte begint met een inleiding over geluk. "Geluk is voor mij het eten van een patatje mayo in de zon. Of het lezen van een boek aan het zwembad. Of het drinken van een kopje koffie in de ochtend." Het zijn kleine dingen, maar ze maakten Ruud oprecht gelukkig. Het simpele soort gelukkig, dat is wat hij iedereen gunt. Aan de hand van vijf thema's hoopt Ruud dat je bewust wordt van de dingen die jou echt gelukkig maken, de dingen die je al hebt en de dingen die je misschien anders kunt doen, om op die manier geluk te vinden. Want: Waarderen kun je leren!

Een aangrijpend en ontroerend verhaal, maar met een mooie boodschap. Pluk de dag, lieve mensen!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van De boekenkast van Bianca

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?