Het bordeel aan het einde van de straat

De boekenkast van Bianca De boekenkast van Bianca
29 mrt 2021

'Johans leven komt op zijn kop te staan wanneer de familie Opitz in zijn straat komt wonen. Hij raakt in de ban van de dochter en zijn vader voelt zich aangetrokken tot de buurvrouw. Maar waar komt deze excentrieke familie vandaan? Met welke schimmige zaakjes verdienen ze hun geld?'

Toen ik de flaptekst las van dit boek dacht ik meteen: Ha, dit klinkt leuk! Het sprak mij meteen aan. Eerder heb ik ook nog niets van Joost van Driel gelezen, dus dit leek mij een leuke kennismaking.

Het verhaal draait om het gezinsleven van Johan. Als er in de straat waar Johan woont, een nieuw gezin komt te wonen, is dit het begin van wel heel bijzondere situaties. De gezinnen zijn heel interessant, maar ik vond ze ook een tikkeltje vreemd en mysterieus. Meerdere keren vroeg ik mij af: Waar gaat dit heen? En wat een bijzondere taferelen. Hierdoor bleef ik wel heel nieuwsgierig en las ik het boek in een dag uit.

Ook de cover vind ik goed gekozen. Als ik dit boek in de boekhandel zou zien liggen, zou ik het zeker opgepakt hebben!

Joost heeft een vlotte schrijfstijl en door het lezen van dit boek, wil ik nu zeker een van zijn eerdere boeken lezen.

Dit boek heb ik gekregen van New Book Collective als een blind-date boek. Vooraf had ik dus geen idee met welk boek ik kennis zou gaan maken. Voorafgaand aan het boek ontving ik alleen een mysterieus verhuisbericht. Wat natuurlijk heel toepasselijk is bij het boek! Ik vond deze date zeker geslaagd en wil New Book Collective hiervoor dan ook bedanken!

Meer recensies van De boekenkast van Bianca