Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

En toen waren er nog....

'Een eiland, negen cursisten. Niemand kan weg.'

Negen cursisten geven zich op voor een schrijfcursus van een bekende schrijver. Een cursus om als beginnend schrijver de tips en tricks te mogen ontvangen om uiteindelijk een bestseller neer te zetten. Iedere cursist komt daar zo met zijn eigen reden.
De cursus vindt plaats op een eiland waar de cursisten een week verblijven. Zonder laptop, zonder mobiele telefoon, zonder enige vorm van contact met de buitenwereld.

De eerste schrijfopdracht gaat over een groep mensen die afgezonderd zijn en waar diverse moorden worden gepleegd.

'Show, don't tell, and kill your darlings.'

Bovenstaande quote, is een advies dat je bij voorkeur niet te letterlijk moet nemen.
Maar wat als een schrijfopdracht de realiteit wordt? Een week vol angst waarin contact met de buitenwereld en ontsnappen onmogelijk is.

En toen waren er nog......


Een thriller waarvan ik vind dat het begint als een roman.
Maar waar de spanning gelukkig niet te lang op zich laat wachten.
De hoofdstukken zijn kort, dus stoppen is moeilijk.
Elvin heeft een fijne, beeldende schrijfstijl. Het eiland kwam in mijn hoofd tot leven, maar aan sommige gruwelijke omschrijvingen kon ik gelukkig het plaatje in mijn hoofd net iets anders schetsen.
Het benauwde gevoel van willen ontsnappen, maar geen kant op kunnen, was goed voelbaar. Een bepaalde onrust ging door mijn lijf. Achterom kijken als ik in het donker naar boven ging, je weet namelijk maar nooit.
Heerlijk als een schrijver die spanning op zijn lezer weet over te brengen!

Genoten van dit boek, zeker een leestip!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van De boekenkast van Bianca

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?