Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Ga jij voor de hoofdrol?

De Hoofdrol - Janice Hallett

Een bijzondere leeservaring deze keer. Bij dit boek is opperste concentratie van belang, want voor je het weet lees je over een belangrijk detail heen. Let goed op want jij hebt de hoofdrol in dit verhaal: Tijdens dit verhaal wordt er een moord gepleegd. Er zijn 15 verdachten, dus ook 15 verhalen, 15 verschillende personen met ieder zo zijn of haar verleden, geroddel en geklaag en een web vol leugens.
In dit verhaal ben jij als lezer samen met twee mede detectives aan het speuren naar aanwijzingen. Aan de hand van een complex email dossier van de verdachten, probeer je dit mysterie op te lossen.

Een dik boek, waar je wel doorheen vliegt. Dit boek vind ik namelijk een soort politie dossier waarin alle eventuele bewijsstukken zijn verzameld.
Je wilt weten waar het heen gaat. Echt een heel origineel verhaal! Het is een detective, geen thriller, dus verwacht geen enorme spanning.
De Hoofdrol heeft mij enorm verrast.
Niets is wat het lijkt!

Hou je van een puzzel element in een verhaal? Dan is "De Hoofdrol" je op het lijf geschreven!

Of ik dit mysterie opgelost heb....?
Nee, maar ik was wel heel dichtbij!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van De boekenkast van Bianca

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?