Lachen is gezond!
"Ineens was er een massale run op wc-papier. Hoe denken mensen? Als de pleuris uitbreekt, dan stop ik wat toiletpapier in een koekenpan en bak ik op die manier een ei? Je achterste krijg je ook op andere manieren schoon."
Dit boek kwam op het juiste moment want wat humor kunnen we op dit moment allemaal wel gebruiken.
De titel geeft al aan dat je lachspieren niet stil zullen zitten, want schuddenbuikend heb ik er regelmatig bij gezeten.
Aan de hand van 31 korte hilarische verhalen schrijft Rox van der Helm over opvallende gebeurtenissen in de samenleving en uit haar eigen leven waarin ze werkzaam in de media is. Zo lees je over de herkenbare anderhalvemetersamenleving, sex, games en bekende Nederlanders.
Dit boek leest zo vlot, dat ik het boek niet weg kon leggen, mede door de droge humor van Rox. Dat laat dus wel zien dat humor in deze rare tijd erg belangrijk is.
Want wist je dat humor ook heel goed is voor je brein? Het zorgt er namelijk voor dat het stresshormoon cortisol wordt afgevoerd. Door te lachen daalt de aanmaak van het stresshormoon. Je hersenen blij en jij dus ook, wat willen we nog meer? Ieder verhaal wordt ook nog afgesloten met een strip die nog wat extra humor aan het verhaal toevoegt.
Ik mocht dit hilarische boek lezen van Rox, dank hiervoor. Ook voor de goede game tip van het spel Buzz!