Buiten is het oorlog. Leestip!

De boekenkast van Bianca De boekenkast van Bianca
30 mrt 2020

Buiten is het oorlog - Janny van der Molen

" Op 12 juni 1929 werd in de Duitse stad Frankfurt am Main een meisje geboren: Annelies Marie Frank. Ze werd Anne genoemd."

In Buiten is het oorlog neemt Janny van der Molen ons mee naar de wereld van Anne Frank. Iedereen kent het aangrijpende verhaal van Anne Frank. Steeds meer jongeren horen op school of thuis over Anne Frank, de jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog.

Aan de hand van 10 thema's leren kinderen Anne en haar familie kennen. Ze leren over het Jodendom en waarom de nazi's het leven voor Joden in Duitsland steeds moeilijker maakten.

Al snel moeten Anne en haar familie naar een geheime schuilplaats, het gezin gaat onderduiken. Over de tijd in de geheime schuilplaats wordt natuurlijk ook uitgebreid geschreven. Een heel huis achter een grijze deur, het achterhuis, waar later de welbekende boekenkast voor komt te staan.

Maar iedereen weet dat de tijd in het achterhuis niet fijn afloopt. Ook dit wordt in duidelijke taal voor kinderen besproken.

Janny van der Molen heeft met dit boek een leerzaam, interessant verhaal geschreven. Zo dicht mogelijk bij de historische bronnen en feiten.

Max (11) en ik vinden dat dit zeker gelukt is. Dit boek zou op iedere basisschool gelezen/voorgelezen moeten worden!
Aanbevolen leeftijd: 10 jaar

Meer recensies van De boekenkast van Bianca