Een ontroerend verhaal

De boekenkast van Bianca De boekenkast van Bianca
13 mrt 2020

"Een betoverende roman over liefde die voortleeft"

Sylvia krijgt op 38 jarige leeftijd de diagnose terminale kanker. Op een gegeven moment zal ze haar man en kinderen achter moeten laten. Sylvia wil haar gezin goed achterlaten en begint met het schrijven van een handleiding, Sylvia's handleiding. Hiermee wil ze haar man op weg helpen bij onder andere de opvoeding van hun kinderen.

Ook lees je over de liefde tussen Sylvia en haar man en vertelt Sylvia over een geheim wat ze tot haar dood bij zich heeft gedragen. Het verhaal is geschreven in korte hoofdstukken, waarin je leest over het verleden, het heden en Sylvia's handleiding.

Het verdriet is absoluut voelbaar, sommige hoofdstukken las ik echt met een brok in mijn keel. Maar gelukkig was er ook ruimte voor humor.
Wel voelde ik een bepaalde afstand bij Sylvia in haar omgang met haar man en familie. Of dit kwam door haar pittige karakter of misschien haar verleden, dat kon ik niet goed plaatsen.

Dit ontroerende verhaal gaat je niet in de koude kleren zitten en moest ik echt even laten bezinken.

Meer recensies van De boekenkast van Bianca