Licht, ontroerend en hartverwarmend
Doorstarters aan de Franse kust is het eerste boek dat ik lees van Marjolein Vrijenhoek, en wat een fijne verrassing! Haar schrijfstijl is vlot, beeldend en vol gevoel. Ze weet emoties overtuigend over te brengen zonder dat het (te) zwaar aanvoelt.
Het verhaal draait om Hanneke, die plotseling haar man verliest. Haar vertrouwde leven valt in één klap weg. In een impuls koopt ze een camper en besluit ze de Europese kust af te reizen — een droom die ze ooit samen met haar man Chris wilde waarmaken. Haar reis brengt haar naar Bretagne, waar ze de zussen Kokkie en Pien ontmoet. Zij staan op het punt een B&B te openen. Alle drie hebben ze al het nodige meegemaakt, maar ontdekken dat het leven nog steeds ruimte biedt voor liefde, hoop en nieuwe kansen — als je ervoor openstaat.
Wat dit boek extra mooi maakt, is dat het verhaal vanuit meerdere perspectieven wordt verteld. Daardoor krijgen de personages echt diepgang. Je leeft intens mee met Hanneke, die onderweg haar verdriet, twijfels én hoop een plek probeert te geven. Tegelijkertijd maken ook Kokkie en Pien een mooie persoonlijke ontwikkeling door.
Doorstarters aan de Franse kust is allesbehalve voorspelbaar. Het is een ontroerend en hartverwarmend verhaal dat je raakt, maar toch licht blijft aanvoelen. En voor je het weet is het boek uit — veel te snel, wat mij betreft.
En nu? Nu wil ik zelf in een camper stappen en richting de Franse kust rijden!
En nu? Nu wil ik zelf in een camper stappen en richting de Franse kust rijden!