Advertentie
    Demi Schoonenberg VIP Club

Met Stille Schreeuw wordt een nieuwe thrillerreeks met rechercheur Kim Stone in de hoofdrol geïntroduceerd. In dit eerste deel staan mysterieuze, brute moorden centraal die algauw een verband met elkaar lijken te hebben. Meteen vanaf de eerste bladzijdes word je het verhaal ingetrokken: hieruit blijkt dat er in het verleden iets is gebeurd dat nu in het heden de betrokken personen begint in te halen. Waarom nu, en wie zit erachter? Dit zijn vragen die je wel beantwoord móet zien na dit sterke begin.

Dankzij doodlopende sporen en onverwachte wendingen in het verhaal blijf je betrokken bij wat er gebeurt – daarnaast zorgen de korte hoofdstukken ervoor dat je jezelf makkelijk overhaalt om toch nog een paar extra hoofdstukken te lezen dan je misschien had gepland. De schrijfstijl van Marsons is simpel en toegankelijk. Het is no-nonsense, net als rechercheur Stone zelf.

De ‘eigenzinnige einzelgänger’ is misschien niet iets nieuws in thrillers, maar auteur Angela Marsons weet Kim Stone toch diepte mee te geven door de persoonlijke band die zij heeft met de zaak die in dit boek centraal staat. Het is een goede introductie van een vrouw die leeft voor haar werk en waarbij sociale vaardigheden wat tekort schieten; haar passie en inzet om slachtoffers te helpen zijn echter oprecht en geven het boek urgentie. Af en toe erger je je misschien wel aan haar koppigheid en soms roekeloze en onprofessionele gedrag, al is soms een onconventionele aanpak effectiever dan de regels in het boekje volgen, zoals Stone bewijst.

Stille Schreeuw is een veelbelovend eerste deel van een thrillerreeks met een rauw randje. Marsons schuwt niet voor de gruwelijkheden die in het alledaagse leven ook gebeuren met mensen van alle lagen van de bevolking. Het boek pakt je meteen vanaf de eerste bladzijde en laat je niet meer los tot je alle antwoorden hebt. Het is misschien niet een heel vernieuwende toevoeging aan het thrillergenre, maar wel één die erg is betrokken bij de menselijke kant van gruwelijke moordzaken dankzij de vastberaden en betrokken Kim Stone.

Reacties op: Een vermakelijk eerste deel

82
Stille schreeuw - Angela Marsons
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker