Bruid en bruidegom

DeniseM 29 juni 2025
3.5 ster

Terwijl de ogenschijnlijk gelukkige bruiloft van Ethan en Nicci plaatsvindt, hebben de twee een groot geheim dat ze met zich meedragen. Wanneer alle aanwezigen stralend toekijken hoe ze elkaar het ja-woord geven, hebben Ethan en Nicci hele andere gedachten wanneer ze beloven samen te zijn tot de dood hen scheidt. Deze woorden hebben voor hen nog een extra betekenis, ze hebben namelijk al iemand vermoord... Ethan is niet wie hij lijkt, maar voor Nicci geldt hetzelfde... Het wantrouwen naar elkaar neemt toe, gaan ze zich aan hun geloften kunnen houden?

Bruid en bruidegom is het tweede boek van Halsall. Eerder verscheen De Bigamist. Van dat boek heb ik erg genoten, en ik was dan ook erg benieuwd naar dit boek! In het boek lezen we voornamelijk vanuit Nicci, een jonge vrouw die op het punt staat met Ethan te trouwen. Vlak voor de bruiloft maken ze iets verschrikkelijks mee, wat Nicci zou willen opbiechten. Ethan wil dit niet doen, wat voor de nodige druk zorgt op hun relatie. Doordat het boek voornamelijk over Nicci en Ethan gaat, krijg je veel van hun gedachtegang en emoties. Met name Nicci zit erg in een tweestrijd, wat door Halsall goed wordt weergegeven.

Het verhaal draait met name om de moord die Nathan en Nicci hebben gepleegd. Doordat dit in het begin van het boek al wordt beschreven, blijft de spanning in het boek vrij laag. Het boek heeft wel een psychologische component, wat iets van het unheimische gevoel met zich meedraagt waar met name Nicci mee te kampen heeft. Gedurende het boek zijn er nog wel een aantal plotwendingen en het eind van het boek heeft nog wat verrassende componenten, maar sloeg me niet stijl achterover.

Halsall heeft met Bruid en bruidegom een vlot weglezende thriller geschreven, die je perfect tussendoor kan oppakken. Mede door de korte hoofdstukken vloog ik door het boek heen. Hoewel het boek geen constante spanning heeft, wist het mijn aandacht wel goed vast te houden! Ik ben benieuwd naar het volgende boek van Halsall.

Ik ontving dit boek via deuitgeverij. Dit beinvloed mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM