Humoristisch geschreven!
Op 1 januari 2021 hadden er in Nederland en België ruim 19 miljoen mensen een rijbewijs en volgens de laatste onderzoeken heeft 10% daarvan last van rijangst. Titia Hoogendoorn had hier in het verleden ook last van, en in dit boek zie je hoe ze dit heeft aangepakt. Daarnaast zijn er nog enkele anderen aan het woord die hun verleden met rijangst delene en komt er een psycholoog aan het woord.
Echt rijangst kun je mijn angst niet meer noemen, maar ik heb nog steeds wel dingen die ik vermijd in het verkeer als het even kan. Dit boek leek me dan ook een goede stok achter de deur om hier weer eens mee aan de slag te gaan. Herkenning is sowieso fijn, en dat was iets wat in dit boek al snel te vinden was. Ik vind het boek fijn en handzaam geschreven, waarbij ook tips en tricks worden gedeeld hoe te beginnen wanneer je bijvoorbeeld helemaal niet meer durft te rijden. Het boek is op een humoristische manier geschreven, wat het (ondanks dat het voor veel mensen die dit boek lezen waarschijn niet zo leuk is) leuk maakt om te lezen. Echte eye-openers heb ik niet uit dit boek gehaald, maar het was een fijne stok achter de deur. Uiteindelijk is er natuurlijk maar een die kan zorgen dat je van de (rij)angst afkomt: en dat ben je zelf.