Goed opgebouwd

Erika Erika
17 mrt 2022

Van deze schrijfster heb ik een eerdere thriller gelezen, ‘Flashback’, waar ik echt van onder de indruk was. Haar gewone romans kunnen me niet zo boeien, maar zij ontpopt zich nu als serieuze, talentvolle auteur van het spannende boek. Onlangs werd bekend dat zij achter het pseudoniem Kiki van Dijk zit, thrillers die iets makkelijker weglezen dan haar ‘serieuze’ werk.

Middelbeek schrijft Revanche vanuit drie perspectieven. Allereerst is Lena aan het woord, die als ik-figuur het grootste deel in beslag neemt.

Verrassend was het dat zij ineens buurvrouw Kim laat opduiken, waarmee direct het vermoeden rijst dat Kim een belangrijker personage is dan in eerste instantie lijkt.

Ook zijn er hoofdstukken vanuit Rechercheur Rickens, iets minder boeiend door de vele bespiegelingen, maar we krijgen wel een inkijkje in zijn binnenste, waardoor bijkans mens gaat leven.

Ik leef enorm mee met Lena. Haar wurgende angst wordt indringend en levensecht beschreven. De hel waar zij doorheen gaat, hoe de tijd langzaam doorsleept, hoe ze ten einde raad is en niets kan doen. Middelbeek schrijft beeldend en direct, met een precieze, subtiele timing en dosering voor het geven van informatie.

Tot alles in stroomversnelling komt en gebeurtenissen, argwaan, wantrouwen en verdenkingen over elkaar heen buitelen. Op dat moment versnelt Middelbeek ook in haar schrijfstijl.

Het is jammer dat we wel meekijken in het leven van de rechercheurs, maar hoe het met hen verdergaat, wordt niet verteld. Hier zit naar mijn idee een serie in met deze twee in de hoofdrol. Wie weet hoe ze zich ontwikkelen en wat er met hen gebeurt!

‘Revanche’ is een spannende thriller, die goed in elkaar zit en verrassende wendingen heeft. En trouwens ook met veel voor mij herkenbare emoties en rollercoasters, die ik niemand in het echte leven toewens.

Meer recensies van Erika