Advertentie

Hij die blijft van Roni Loren is het tweede deel in de Long Acre serie, wederom een prachtig verhaal dit keer geschreven van uit Rebecca, ook een van de overlevenden.

In het eerste deel maakten we al kennis met Rebecca, in deel twee wordt zij uitgebreider beschreven en leer je haar goed kennen. Ze is een scheidingsadvocaat, werkzaam in de praktijk waar haar vader partner is. Hij legt nogal wat druk op Rebecca, hij wil zelf namelijk de politiek in en wil Rebecca partner maken, daardoor komt er veel druk op haar te staan, toch functioneert ze nog prima. Naast haar werk heeft ze geen sociaal leven, daar heeft ze gewoon geen tijd voor. Als ze  op een avond naar huis loopt wordt ze eerst achtervolgt door een zwervershond, ze geeft hem wat te eten om vervolgens weer verder te lopen. Niet verwacht dat ze zou worden overvallen, ze verstijfd helemaal en laat het over zich heen komen. Tot haar geluk wordt ze gered door de hond en een toevallige voorbijganger Wes. De hond komt er jammer genoeg niet goed van af en heeft hulp nodig van een dierenarts, Wes zijn broer is toevallig dierenarts en hij lapt de hond weer op. Later heeft Rebecca pas in de gaten wie Wes nou precies is, hij zat namelijk tijdens een scheidingszaak bij de andere partij, waarvan ze alles afhandig heeft gemaakt. Wes komt er pas veel later achter wie Rebecca nou precies is, maar dan is het al te laat om boos op haar te worden, want hij is smoorverliefd op haar. Kunnen ze de geschiedenis achter zich laten en opnieuw beginnen?

 Dat is nog maar het begin van dit verhaal, dat er liefde bloeit tussen Rebecca en Wes is wel duidelijk. Toch zijn ze erg verschillend, Wes heeft namelijk een hele andere achtergrond dan Rebecca, toch is hij al heel erg veranderd en doet hij nu zijn best om alles goed te doen. Rebecca lijkt sterk, maar ze loopt al twaalf jaar rond met een schuldgevoel, waar alleen haar vader van af weet. Toch is de aantrekkingskracht door de twee enorm sterk.

Roni weet de personages erg goed te beschrijven, je leert ze dan ook erg goed kennen. Gaandeweg het verhaal kom je er achter hoe Rebecca de schietpartij heeft beleefd, ze voelt zich schuldig over iets wat je nieuwsgierigheid wekt, daardoor lees je het boek het liefste in een keer uit. Het verhaal rondom Rebecca is erg mooi geschreven, je leeft ook echt mee met de andere personages die Rebecca leert kennen. Een echte aanrader voor de New adult fans.

Reacties op: Hij die blijft

18
Hij die blijft - Roni Loren
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners