verrassend verhaal
Dankzij het selfpub cafe van Shirley Pellikaan en Kim Verheugen mocht ik het boek De rest van de waarheid van Jagritta Olthof lezen.
Het boek trekt je vanaf de eerste bladzijden in het leven van Charlotte aka Pip als ze wakker wordt in haar vakantiehuis op Texel en de afgelopen 2 dagen niet meer weet. Ze komt er achter dat haar vriendin is vermoord op de avond dat zij een afspraak hadden maar ze kan zich van de afspraak niets meer herinneren. Heeft Charlotte zelf er iets mee te maken? Wie is die mysterieuze vrouw in het zwart? Wie kan ze vertrouwen? En hoe kan ze zich herinneren wat er is gebeurd? Haar zoektocht kan beginnen...
Het boek leest vlot weg en het is moeilijk het boek weg te leggen als je er eenmaal in begonnen bent. Het is een goede thriller die je regelmatig op het verkeerde been weet te zetten. Het plot had ik helemaal niet zien aankomen. Zoals meestal bij thrillers zijn sommige keuzes van de hoofdpersoon niet geheel logisch maar dit staat het verhaal zeker niet in de weg. Het verhaal springt een beetje heen en weet tussen het verleden waardoor je bepaalde keuzes en gebeurtenissen je jezelf beter voor kan stellen.
Al met al vond ik het een goede thriller wat ik met veel plezier heb gelezen en ik ga de volgende boeken van Jagritta zeker in de gaten houden