Geweldig Plot

Ilse Meihuizen Ilse Meihuizen
19 mrt 2021

Ik mocht "Het hol van de rat' van Kim Verheugen lezen dankzij het Selfpub cafe van Kim Verheugen en Shirley Pellikaan in ruil voor een recensie.

Het boek verteld het verhaal van Emma en 8 anderen die zitten opgesloten in een verlaten fabriek vol met ratten. Eén van de 8 anderen is al overleden en het is duidelijk dat het niet de bedoeling is dat ze er levend uit gaan komen.
Het verhaal volgt vooral Emma maar ook de andere slachtoffers worden uitgelicht en soms lees je de gedachten van de dader waardoor je een beetje gaat snappen waarom ze volgens zijn zieke geest daar moeten zitten. Overigens is de ontknoping onverwachts en uniek te noemen.
Het verhaal bevat regelmatig scenes die geschreven zijn voor een sterkere maag.

Kim heeft een prettige schrijfstijl en ondanks de zware onderwerpen, waar ik wel de mening van anderen deel dat dat soms wat veel van het goede was, leest het prettig weg en heb ik het evengoed achter elkaar uit willen lezen. Ondanks dat het verhaal onwijs fijn weg leest heb ik wel t gevoel dat er wat open draadjes zijn gebleven maar misschien heb ik ergens iets over het hoofd gezien. Evengoed onwijs knap dat dit verhaal in 2 weken is ontstaan. En dit boek heeft me zeker benieuwd gemaakt naar de andere boeken van Kim.

Meer recensies van Ilse Meihuizen