De boeiende en ingrijpende kant van het geheime politiewerk

Ingrid Do 16 juli 2021
Het luisterboek is ingesproken door Jeroen van Koningsbrugge. Deze stem past goed bij het verhaal dat verteld wordt. Het boek gaat over het werk dat Marcel deed voor de in 2003 nieuw opgerichte. geheime eenheid van de politie. Het is een interessante beschrijving van de acties die hij heeft gedaan, hoe dat in zijn werk gaat en wat er voor allemaal bij komt kijken. Verwacht geen prachtig geschreven verhaal met mooie volzinnen,; het is meer een opsomming van de wapenfeiten van deze eenheid, maar daarom niet minder interessant. Zeker omdat veel namen of situaties je bekend voorkomen en je voelt de spanning en de adrenaline bij de acties. Het mooiste van het boek vond ik de diepe kameraadschap en het volledig blindelingse vertrouwen die heerst onder de teamleden. Maar ook de liefde, waardering en respect voor alle politiemedewerkers en andere dienstverleners en zeker de respectvolle en liefdevolle manier waarop hij over zijn ex-vrouw Bianca praat. .

Meer recensies van Ingrid Do