Niet het roofdier, maar de natuur heeft de hoofdrol.

Ingrid Do 15 mei 2025
Roofdier is het vierde boek van de serie waar oud-politieagent Alex Berger een hoofdrol in speelt, maar het is prima als standalone te lezen. Je krijgt gedurende het boek de minimale achtergrondinformatie over de personages om iets te weten over hun verleden en hun relatie tot elkaar. Berger gaat op zoek naar de vermiste jongen Tom in Finland. Tijdens deze zoektocht staat hij de Finse politie bij die op zoek is naar de moordenaar van diverse andere mannen. Of was het toch een beer!?
Het boek moet het niet hebben van de spanning, want die is, ondanks de vermoorde mannen en vermiste jongen, niet heel erg hoog. Al wil je wel weten of, en waar, hij Tom kan vinden en of hij nog in leven is. En ook niet onbelangrijk: wie of wat heeft de mannen vermoord? Maar de absolute hoofdrol in dit boek heeft de natuur van Fins Lapland. Wat is deze prachtig beschreven! Je gaat met Coppers mee op reis en je ziet de desolate gebieden zo voor je. Heel knap gedaan en het geeft de sfeer heel goed weer.
Wat wel jammer is dat het einde van het boek voor mij wel een beetje gekunsteld voelt. Ik kan niet vertellen wat het is ivm spoilers, maar er is een plottwist waarvan mij niet duidelijk werd waarom het is gebeurd en de uitleg daarover werd redelijk afgeraffeld.
Desalniettemin heeft het boek, vooral door de beeldende reis door Finland, mij een paar uur leesplezier gegeven. Ik waardeer het boek met 3,5 sterren.

Meer recensies van Ingrid Do