Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een moeilijk weg te leggen boek

Ingrid Do 10 december 2023
Caro van Rooijen is de moeder van de zeventienjarige Violet en de vrouw van de dertig jaar oudere Oscar. Hij is rijk geworden in het vastgoed en ze besluiten hun huis in Amsterdam te verruilen voor een villa buiten de drukke stad waar ze kennismaken met hun nieuwe buren. Ze vragen zich af of ze wel gewenst zijn, als er niet veel later een baksteen door het keukenraam wordt gegooid. Dit lijkt het startsein voor een aantal gebeurtenissen die de relatie tussen Caro en Oscar op de proef stelt. Helemaal als hun dochter verdwijnt en ze beiden geheimen bij zich dragen die verborgen moeten blijven.

Het boek begint met een korte proloog die een belofte is voor de rest van het verhaal en ervoor zorgt dat je snel wil doorlezen. Vanuit drie personen en twee tijdsperiodes wordt het verhaal in korte hoofdstukken verteld. Damen heeft een fijne schrijfstijl en weet de spanning hoog te houden door de hoofdstukjes met een cliffhanger af te sluiten. Naarmate het verhaal vordert, kom je steeds meer van iedereen te weten. Je leert niet alleen Caro en Oscar kennen, maar ook hun buren en de wereld waarin ze zich bewegen. Uiteindelijk komen de verhaallijnen samen en de geheimen langzaam naar de oppervlakte.

Het perfecte gezin is goed opgebouwd en bevat diverse plottwists die de spanning hooghouden en op het einde valt alles op zijn plek. Je kan dan bepalen of de titel ook de perfecte titel was. Deze psychologische thriller zal je zeker binnen een korte tijd uit hebben, omdat hij niet weg te leggen is. Ik waardeer het boek met 4 sterren.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Ingrid Do

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.