Goed afgeronde thriller met veel aandacht voor de Finse natuur.
De titel duidt op een bepaalde fase in een (politie)onderzoek waarbij er geen voortgang geboekt wordt. Niets bijzonders zou je zeggen. De doorbraak komt toch wel.Wasrom die titel dan?
Tussen de hoge wortels van een omgevallen boom en het lawaai van ruziënde kraaien ontdekt een hardloopster een kadaver van een mens.
Heidi wordt op de zaak van het ongeidentificeerde lichaam gezet. Alles duidt op een abnormaal sterfgeval.
Saana's nieuwe vriend, Jan Leino, rechercheur, is teamleider bij delandelijke recherche. Zo wordt Saana langzaam maar zeker betrokken bij een aantal moorden, het blijft niet bij een slachtoffer.
De charmes van deze thriller zijn voor mij gelegen in de aandacht die besteed wordt aan de mooie natuur in Finland.
Coreopsis,ligularia,vingerhoedskruid en paarse zonnehoed. En de vlinders, de atalanta, distelvlinder, citroenvlinder en natuurlijk de grote, prachtige Koninginnepage.Wat was er ook weer aan de hand met digitalis purpurea? De auteur laat zich het hele boek door enthousiast uit over de natuurlijke omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, heel herkenbaar en fraai ingebed in het verhaal. De beschrijvingen van de mysterieuze natuur geven het boek een duidelijke meerwaarde.
Korte hoofdstukjes, snelle scènewisseling, erg sfeervol.
In het dankwoord komt duidelijk naar voren waarom Lamassaari een van de favoriete plekken op deez' aard is van Elina Backman en een van de hoofdrollen vervult in deze thriller.