Vol verrassende plotwendingen
‘De plicht’ - Karin Thomas
Jef en Eva Dekker verhuizen van Amsterdam naar een nieuwbouwwijk in Lelystad. Eva is in verwachting en ze willen hun kind liever niet in de binnenstad van Amsterdam laten opgroeien. Het leven in het nieuwe huis is anders dan Eva zich had voorgesteld. Jef is advocaat en heeft een grote zaak toegewezen gekregen waardoor hij veel van huis is. Hij verdedigt de beruchte crimineel Herman Hobbema, die gearresteerd is op verdenking van moord. Eva voelt zich hierdoor eenzaam. Eva bouwt een goede band op met haar buurvrouw Ellen, die elke dag even langskomt. Als door onvoorziene omstandigheden de kraamhulp afzegt biedt Ellen, die van beroep verpleegkundige is, aan om Eva te helpen. Jef en Eva zijn erg blij met deze oplossing en nemen het aanbod aan. Als Jef en Eva besluiten een weekend weg te gaan omdat ze elkaar zo weinig zien, kan Ellen gelukkig op de baby passen. Dit feit zit de jonge moeder Eva niet lekker, maar ze gaat toch akkoord. Ze is blij dat Jef weer aandacht schenkt aan haar. Bij terugkomst komen ze tot hun verbijstering tot de ontdekking dat Ellen en de baby zijn verdwenen.
Ik zat vanaf het begin direct in het verhaal, de schrijfster zet je met de spannende proloog direct op scherp. Vanaf het begin had ik al een voorgevoel dat er iets vreselijk mis zou lopen. Ondanks dat heeft de schrijfster mij alsnog enorm weten te verrassen met alle gebeurtenissen. De schrijfster beschrijft de nachtmerrie die de ouders doormaken zeer goed. Ik had het vooral erg te doen met Eva. Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven en dat van Eva is in de ik-vorm geschreven. Hierdoor krijg je een goed inzicht in haar gevoelens. De verhaallijnen van de andere personages zijn in de derde persoonsvorm geschreven. Verder is het verhaal goed opgebouwd. De spanning loopt op naar mate het verhaal vordert, de ene verrassende ontwikkeling volgt de andere op en door de goede plottwists blijf je geboeid.
‘De plicht’ van Karin Thomas is een razend spannend verhaal met diepgang. Het is een absolute mustread. Ik was al een enorme fan van deze schrijfster. Karin Thomas schreef eerder al zeer spannende thrillers onder de naam Karin Hazendonk. En ook nu heeft ze het weer voor elkaar gekregen en mij enkele uren weten te boeien met deze fascinerende psychologische thriller.
Ik geef ‘De plicht’ van Karin Thomas graag 5 sterren.
Genre: psychologische thriller
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464510935
Uitvoering: e-book
Pagina’s: 267
Verschijningsdatum: maart 2023
Met dank aan uitgeverij Hamley Books voor het recensie-exemplaar.
Ik geef ‘De plicht’ van Karin Thomas graag 5 sterren.
Genre: psychologische thriller
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464510935
Uitvoering: e-book
Pagina’s: 267
Verschijningsdatum: maart 2023
Met dank aan uitgeverij Hamley Books voor het recensie-exemplaar.