Spannend vervolg!

Jeanine Feunekes 22 januari 2023
De Kracht van Elena (Kinderen van Orpheus deel 2)’ - Petra Doom ⭐⭐⭐⭐

Toen Elena nog jong was hadden haar ouders haar uitgelegd wat het betekent om een Kind van Orpheus te zijn en een gave te hebben om wezens van de onderwereld te bestrijden. Dat was het moment dat Elena precies wist wat haar levensdoel was. De strijdgroepen zijn de enigen die het verschil kunnen maken en de mensenwereld kunnen redden. Het valt haar als teamleidster dan ook zwaar dat een van haar medestrijders onder haar leiding is aangevallen en wellicht gedood. Elena voelt zich verantwoordelijk voor de gebeurtenissen.

Lorcan is ervan overtuigd dat zijn tweelingbroer nog steeds leeft aangezien er geen lichaam is gevonden. Hij wil Colin gaan zoeken, ondanks dat de raad dit heeft verboden. Hij heeft daarvoor een Luisteraar nodig en vraagt Ariane om hulp. Samen gaan zij op zoek naar Sirene Teles om aanwijzingen te vinden.

‘De Kracht van Elena’ is het vervolg op ‘Het lied van Ariane’, het eerste deel van de serie. Aangezien het alweer een tijdje geleden is dat ik het eerste deel las vond ik het prettig dat het boek begint met een uitleg over "De Liederen van Kracht" en dat het een woordenlijst bevat met de betekenis van bepaalde begrippen en wezens, zodat je tijdens het lezen kunt terug bladeren als iets je niet duidelijk is. Daarnaast geeft de schrijfster met regelmaat een korte terugblik op de gebeurtenissen uit het eerste deel ‘Het Lied van Ariane’ waardoor ik al snel weer in het verhaal zat.

Het verhaal heeft een aangename schrijfstijl. Je ziet namelijk als het ware alles voor en ik vloog hierdoor door het verhaal heen. Het idee om met muziek te koppelen aan magische gaven is erg origineel en goed uitgewerkt. Verder is het verhaal beeldend geschreven, vooral de omgeving wordt goed beschreven, het voelt alsof je er zelf bent. Dit was vooral het geval in het psychiatrische centrum waar de groep een missie heeft, maar ook in de catacomben van Parijs.

‘De kracht van Elena’ is zeer spannend, er gebeuren onverwachte zaken waar Elena en haar groep van strijders geen rekening mee hebben gehouden in de zoektocht naar Colin. Ook is er een nieuw soort tegenstanders die het hen niet gemakkelijk maakt. Daarnaast blijkt dat Ariane haar gave minder goed te beheersen dan ze zou willen. Petra Doom bouwt het verhaal goed op naar een zeer spannende en nagelbijtende finale. Ik kijk erg uit naar het volgende deel!

Ik heb ‘De Kracht van Elena’ van Petra Doom met enorm veel plezier gelezen en geeft het graag 4 sterren.

Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464510942
Uitvoering: hardcover
Pagina’s: 360
Verschijningsdatum: november 2022

Met dank aan uitgeverij Hamley Books voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Jeanine Feunekes