Spannende psychologische thriller

Jeanine Feunekes Jeanine Feunekes
7 mrt 2023

‘Help me’ - Elliot Hyland ⭐⭐⭐⭐

Terwijl een vrouw in een trein op een station wacht tot haar reis verder gaat, kan ze bij een andere trein naar binnen kijken. Ze ziet daar een jong meisje zitten. Tot haar verbijstering schrijft het meisje "Help me" op de beslagen ruit. De vrouw is te perplex om hiervan een foto te maken. Op dat moment komt haar trein komt weer in beweging en ze verliest het meisje uit het oog. De vrouw is bang dat ze getuige is van een ontvoering en stapt na haar reis naar de politie. Uit onderzoek door de politie blijkt dat een getuige het meisje op een later moment in een krant heeft zien staan, ze ziet er vrolijk uit en niets lijkt op een ontvoering te wijzen. De politie besluit dat er geen zaak is en de vrouw uit de trein besluit daarop zelf uit te gaan zoeken wat er nou precies gebeurd kan zijn.

Inez is door na twaalf haar door haar vriend aan de kant gezet en ingeruild voor een andere vrouw, ze kan dit maar moeilijk verkroppen. Ze is er erg verdrietig van, ze valt buiten de boot. Al haar vrienden zijn inmiddels gesetteld. Haar vriendinnen zij allemaal grote stappen aan het zetten zoals trouwen en een gezinnetje stichten. Tijdens een kraamvisite breekt Inez en wordt ze door een vriendelijke man opgevangen. Hij heet Thomas en vanaf het eerste moment hebben ze een leuke klik. Inez en Thomas groeien naar elkaar toe en de relatie is voor Inez een verademing.

Ten eerste: wat een schitterende cover, deze sprak mij direct aan. Het verhaal heeft een bijzondere opzet. De hoofdstukken worden afgewisseld met stukken uit een dagboek, verklaringen uit politierapporten en nieuwsartikelen. Dit geeft het verhaal een extra dimensie. Vooral door de dagboekfragmenten van ene Annelies begin je je af te vragen wat er nou speelt. De twee verhaallijnen zijn in het begin zo verschillend dat ik niet direct een link kon vinden, dit maakte het verhaal voor mij alleen maar interessanter. Het verhaal is goed geschreven, de spanning was regelmatig te snijden.

Wat een ontknoping heeft dit verhaal! Het zit echt steengoed in elkaar. Je wordt meerdere keren op het verkeerde been gezet, dit komt vooral door de extra informatiebronnen, zoals de politierapporten. Een andere reden is dat je niet weet wat wanneer plaats vindt, of de gebeurtenissen überhaupt in chronologische volgorde plaatsvinden. Het geheel liet mij dan ook niet los.

‘Help me’ van Elliot Hyland is een sterk psychologisch verhaal waarin niets is wat het lijkt. Ik ben zeer aangenaam verrast door deze novelle en geef het graag 4 sterren.

Genre: thriller (novelle)
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9789464661354
Uitvoering: e-book
Pagina’s: 115
Verschijningsdatum: september 2022

Met dank aan uitgeverij Books & Butterflies voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Jeanine Feunekes