Advertentie
    Joke D. VIP Club

‘Goeiemorgen, beste buur’ is een stapelverhaal over een muis die een ei gaat vragen aan buur merel. Een ei heeft de merel niet maar wel bloem. Samen gaan ze verder op zoek naar een ei om samen een dessert te kunnen maken. Door samenwerken met andere vrienden lukt het vast maar is het resultaat delen ook zo makkelijk? Het boekje is geschreven door Davide Cali uit Italië en getekend door de Poolse Maria Dek.

Dit prentenboek is één van de twee eerste uitgaven van de nieuwe uitgeverij Tiptoe Print, actief sinds mei 2019. Oprichter Patrick Jordens, gewezen recensent jeugdliteratuur van De Morgen, ontdekte in het buitenland en in Franstalige boekhandels vaak prachtige prentenboeken die het Nederlandstalig gebied nooit bereiken. Met dit nieuwe project wil hij het huidige aanbod aanvullen met boeken die je op de toppen van je tenen doen staan omdat ze betoveren, raken en vooral ook je horizon verbreden. De bedoeling is om boeken uit andere landen en culturen die opvallen omwille van de illustraties en/of thema’s te gaan vertalen.

Cali is o.a. bekend van zijn boek ‘De vijand’ . Goeiemorgen, beste buur is echter niet te vergelijken met De vijand, al wil dat zeker niet zeggen dat het niet goed is. Het boek vertelt een stapelverhaal en de daaruitvolgende herhaling geeft een prettige cadans. Het is dus zeker al geschikt voor jongere kleuters. Algauw zullen ze stukken tekst mee opdreunen. Het is even wennen aan de tekenstijl die ergens meteen een gevoel van nostalgie oproept. Maria Dek gebruikt een naïeve tekenstijl en er valt veel te beleven op elke prent, je kan lekker zoeken naar details. Tekst en illustraties vullen elkaar mooi aan. Op het extraatje dat een jeugdboek zo goed maakt is het wachten tot het einde van het verhaal, wanneer het thema delen – naast het thema samenwerken – aan bod komt. Onverwachts is deze wending zeker maar ook noodzakelijk voor de kwaliteit.

Reacties op: Charmant stapelverhaal

5
Goeiemorgen, beste buur - Davide Cali
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,00
E-book prijsvergelijker