Advertentie
    Joke D. VIP Club

Hou jij van bakken, geschiedenis, Groot-Brittanië of Pride and prejudice? Brits bakboek het nieuwe kookboek van Regula Ysewijn bevat al deze ingrediënten. In Vlaanderen is Regula Ysewijn bekend als jurylid van Bake off Vlaanderen, de Vlaamse versie van Heel Holland Bakt. Daar is ze natuurlijk niet zomaar terecht gekomen, Ysewijn is naast jurylid en schrijfster ook (culinair) fotograaf, grafisch vormgever en bier sommelier. Een creatief talent dus. Amper vijf jaar oud was ze, toen haar fascinatie voor Groot-Brittanië ontstond naar aanleiding van een kinderlied. Enkele jaren later overtuigde ze haar ouders naar Engeland op vakantie te gaan en dat bleek de start van een traditie. Die grote liefde voor dit land is voelbaar doorheen het hele boek.

En ook de vormgeving is liefdewerk. Verantwoordelijk voor de prachtige cover met gouden opdruk is meneer Ysewijn, grafisch vormgever Peter Vergauwen. Naast het historisch onderzoek en het vele bakken, maakte de auteur de meeste foto’s zelf, o.a. met accessoires uit haar eigen verzameling oude bakvormen of servies.

De recepten in het boek staan gegroepeerd per soort: cakes, pies, gingerbreads, scones, buns, biscuits, … Voor je aan het bakken slaat, lees je best de informatie over ingrediënten en materiaal goed door. Er staan nuttige weetjes in. Elk recept wordt ingeleid met wat informatie over herkomst of over een ingrediënt of dergelijke. Al die info heeft Regula onder andere uit oude receptenboeken, sommige zelfs uit de 18de eeuw. Dit is heerlijk voor liefhebbers van geschiedenis. De verschijningsdatum, mei 2019, lijkt ietwat ongebruikelijk aangezien je tijdens warme dagen minder aan bakken toe zal komen. Veel gebak is eerder geschikt om in herfst of winter klaar te maken.
De recepten zijn erg duidelijk omschreven met handige tips. De lezer wordt verwend met sfeervolle foto’s van de gerechten maar ook van Britse landschappen en plaatselijke winkeltjes, die streekgebak verkopen. Alles ademt eenzelfde authentieke sfeer. Heerlijk.

Brits bakboek is een fantastisch en compleet boek, het is genieten van de lekkere recepten, mooie prenten en de achtergrondinformatie.

Reacties op: Fantastisch en compleet

1
Het Brits bakboek - Regula Ysewijn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 31,99
E-book prijsvergelijker