Echt een supertof informatief boek. En die illustraties

Weet jij hoeveel dieren er in de nacht wakker zijn? En welk dier dit als eerst ter wereld deed? Dit soort vragen worden er in dit boek beantwoord. Sommige dingen weet je misschien liever niet, zoals: de wimpermijt leeft op jouw gezicht in de gaatjes in je huid. Verder heb ik ook nooit geweten dat er een vleermuissoort is dat zo groot is als de hamerkopvleerhond. Of dat er herten bestaan die zo klein zijn als een konijn: het waterdwerghert.

We kunnen niet allemaal groot en sterk zijn. Nou en? Het betekent nog niet dat een struisvogel meer waard is dan een pimpelmees. Dat een chimpansee cooler is dan een doeroecoelie. Of dat een eland wint van het waterdwerghert.

De titel zegt al: Wij zijn de nacht. De tofste dieren van het donker. Dat boek laat je dan toch niet liggen? Matthijs Meeuwsen heeft al eerder een prachtig informatief boek over dieren in de zee geschreven, een slijmzoen van je oma, maar nu doet hij het weer! Hij schrijft op een fantastische manier met heel veel humor de feiten over dieren op. Ik had echt zooo graag in mijn basisschooltijd dit soort boeken ter beschikking gehad. En dan die prachtige illustraties van Paco Vink! Het is net alsof er foto’s in het boek zitten! Wat een concept ook om het boek in zwart te drukken met witte letter! Briljant! Je begrijpt denk ik al wel dat dit boek een van mijn favorieten is.

Meer recensies van Kinderboeken in the picture