Interessant perspectief
											Ik kocht dit boek ooit bij Anderwereld.
De roep van de raaf speelt zich af in Kenia, in de tijd van de Britse kolonisatie. Hoofdpersoon Chelangat, kortweg Chela, woont met haar vader, moeder, stiefmoeder en halfzusje in het rustige dorp Tamboyon. Ze behoren tot de Kipsigis, een Keniaanse stam. Er zijn veel regels en taken van mannen en vrouwen zijn strikt gescheiden. Maar dan krijgt Chela op een dag een boodschap van een raaf, die zegt dat ze haar eigen magie moet gebruiken om haar dorp en volk te redden. Magie is echter alleen voor de mannen. Wat moet ze doen wanneer ze als straf wordt verbannen?
Hoewel er magie in het boek voorkomt, is het vooral een historische roman over een tiener die in een veranderende wereld haar eigen weg probeert te vinden.
Ik vond het interessant om te lezen vanuit het perspectief van Chela, het is eens wat anders dan de westers georiënteerde werelden. Wel had ik graag nog meer willen lezen over de cultuur van de Kipsigis en hoe het verder gaat met Chela. Het boek voelde ook een beetje te kort voor het verhaal.
Het verhaal is mede geschreven door een Keniaanse auteur, wat het boek natuurlijk extra leuk maakt.